У Тернополі науковці розробили унікальний пристрій дистанційного стеження за організмом

16.03.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ternopiltravel

Унікальний прилад для спостереження за організмом людини розробили науковці Тернопільського державного медичного університету імені Горбачевського. Винахід дозволяє цілодобово та дистанційно стежити за станом пацієнта. Прилад уже презентували не тільки в Україні, а й за кордоном.

Шестеро лікарів працювали над розробкою майже чотири роки. Прилад дистанційно здійснює вимірювання тиску, пульсу, температури та насиченості крові киснем.

Спочатку отримані показники надходять через інтернет на сервер, а потім – на комп’ютер чи мобільний телефон лікаря.

“Коли пацієнт перебуває в будь-якій точці Землі, ми контролюємо всі йоо показники і стан виконання наших призначень. Це економить час лікаря, пацієнта, час і фінанси лікувально-профілактичних закладів”, – пояснив керівник патентно-інформаційного відділу ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського Андрій Павлишин. – “Таким чином можна як контролювати процес реабілітації, так і запобігти надмірним рухам, ускладненням, тобто не нашкодити пацієнту”.

Результати обстеження одразу можна побачити на моніторі комп’ютера.

Якщо пацієнта поруч немає – лікар вивчає отримані дані та визначає необхідне лікування. Потім телефоном чи в будь-який інший спосіб надає рекомендації. Свій винахід тернопільські лікарі вже презентували у США та в Німеччині.

Винахідники кажуть, що закордонні фахівці виявили неабиякий інтерес до їхньої розробки. Наразі тернопільські лікарі вдосконалюють винахід.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ternopiltravel