Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Чому у Рівному воюють проти прийняття історико-опорного плану?

Інша точка зору

18.03.2019 22:34   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Переглянувши матеріал Миколи Кульчинського, на сайті РАДІОТРЕК ( https://radiotrek.rv.ua/articles/chy_ie_pid_rivnym_misto_sontsya_ta_yak_yogo__znayty_fotovideo_234840.html ) про події на так званій містобудівній раді у м. Рівному, стосовно багатостраждального історико-опорного плану, хочеться спитати, хто замовив оцю дику маячню, яку пише автор?

  1. Бо історико-опорний план м. Рівного немає ніякого стосунку до книги В. Дем'янова! 

Статус історичного міста Рівне отримало ще у 2001 році, задовго до появи книги Дем'янова (2006-2007 роки). 

Такий статус ініціювали рівненські історики, діячі культури та місцева влада.

І він, цей статус, дається державою не усім містам, а тільки дійсно історичним...

  1. А тепер по суті...

За законом м. Рівне має мати історико-опорний план!

Будь-який історико-опорний план, який виконаний згідно діючого законодавства України, надалі є обов'язковим документом для історичного міста.

Поважні львівські фахівці сформували його на основі даних від офіційних державних органів та установ, на основі офіційних історичних довідок, відповідно до пам'ятнико-охоронного законодавства України (таке законодавство діє у більшості країн Європи!).

Чому ж 18 років підряд у Рівному ігноруються закони України і ніхто не несе відповідальності за це?

Кому це вигідно?

  1. Автор матеріалу вводить громадськість Рівного в блуд, коли говорить про неможливість, з моменту прийняття документу у дію, щось будувати у регулятивних зонах!

Це неправда!

Історико-опорний план не забороняє усе підряд. Він своїми обмеженнями направлений на збереження масштабності (як у європейських містах), характеру та стилістики забудови (як у інших історичних містах України), усіх пам'ятних місць які звуться культурною спадщиною.

Так є в усьому світі, так має бути у нас!

Звідси, історико-опорний план застерігає від будівельної вакханалії, від ігнорування інтересів громади, інтересів суспільства та країни!

Але когось ця вакханалія вабить! Вакханалія ручного "управління"!

Саме у намаганні зберегти ручне управління (незаконну будівельну вакханалію) ховається розгадка того базару, який створили розробникам проекту крикливі гості засідання, які волали про що завгодно, тільки не про справу.

Напевно так було вигідно керівництву містобудівної ради та закулісному будівельному лоббі. Бо мета схоже одна - черговий раз зірвати появу в місті важливого документу.

Відсутність історико-опорного плану - це подальша незаконна можливість будівництва будь-чого у переущільненому центрі міста, незаконна можливість зведення будівель на історичних місцях поза вимог генерального плану, з однією метою - отримання надприбутків.

А те, що при цьому місто стає не комфортним, позбавленим масштабного середовища, позбавленим нормативних соціальних зручностей, будівельне лоббі не цікавить! Бо бабло усе перемагає!

Сприяють збереженню будівельної вакханалії і не фахові журналісти, які готові поступитись інтересами громади заради своєї вигоди. Хіба це не очевидно?

 Автор: Юрій Волинянин

Джерело: https://site.ua/yuriy.volinyanin/18676-chomu-u-rivnomu-voyuyut-proti-priynyattya-istoriko-opornogo-planu/

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews