Експеримент у пункті пропуску «Грушів» на Львівщині. Що зміниться

19.03.2019 00:25   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Твоє місто

Львівська митниця ДФС та Західне регіональне управління Держприкордонслужби впровадять у пункті пропуску «Грушів», що на Львівщині, експеримент, завдяки якому мають зменшитись черги автівок на кордоні. Про це розповів керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, пише - Твоє місто.

За його словами, із літа минулого року схема, подібна до тієї, що хочуть впровадити в «Грушеві», працює у всіх пунктах пропуску на Львівщині для автобусів. Прикордонна служба проводить паспортний контроль і передає дані на сервер митної служби.

«У прикордонної служби є автоматичні зчитувачі інформації з паспортів, а у нас – немає, ми мали вносити це вручну. Отже, ми щонайменше скорочуємо процедуру на час, що витрачає наш працівник на внесення інформації вручну в базу даних митниці», – каже Левко Прокіпчук.

Він зазначає, що запровадження такої схеми з легковими автомобілями має скоротити час, необхідний для проходження усіх процедур на кордоні.

«Зараз ми на етапі технічного вирішення питання. Спочатку зробимо це в Грушеві і подивимось, як наша ідея покаже себе на практиці. Якщо результати будуть позитивні, то будемо далі рухатися і запроваджувати таку схему на інших пунктах пропуску», – каже керівник Львівської митниці ДФС.

Він додає, що восени Кабмін вніс зміни до своєї постанови, що регулює запровадження технологій пропуску через державний кордон, дозволивши контролюючим органам змінювати послідовність здійснення контролю.

Левко Прокіпчук каже, що точної дати впровадження експерименту наразі немає, але планується він на початок квітня.

Олександра Бодняк


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Твоє місто