На Млинівщині поменшало школярів-мігрантів

21.03.2019 19:30   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Ще півтора року тому 21 школяр із населених пунктів Підлозцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади на Млинівщині навчався у загальноосвітніх  школах сусіднього Луцького району - територіальна близькість до Волині створює такий прецедент. Утім, у цьому так званому «міграційному процесі намітилися світлі проблиски: за інформацією директора Підлозцівської одинадцятирічки Дмитра Киричука, нині лише 9 школярів із населених пунктів Підлозцівської ОТГ відвідують загальноосвітні школи Луцького району.

Ми вже інформували, що колись міграція школярів у сусідню Волинь була значно вищою, але відчутні здобутки освітян із Підлозців, постійне наповнення матеріально-технічної бази навчального закладу та активна конкретна підтримка педагогів місцевою громадоюзнижує відтік школярів за її межі.

Можливо, додатковий «шкільний автобус» узагалі закрив би цю тему, та поки що немає змоги  придбати такий транспортний засіб. Цією освітянською проблемою переймаються і в одинадцятирічці, і в громаді.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews