Молодша група, в якій отруїлися діти, відновила свою роботу

Щодо спалаху кишкової інфекції ротавірусної етіології у Тернопільському дошкільному навчальному закладі № 14 Тернопільської міської ради - епідрозслідування ще триває.

З’ясовуються всі обставини та причини виникнення інфекції серед дітей однієї із груп у закладі. На разі вогнище інфекції локалізоване, повторних випадків не виявлено, у дитячому садку проведені необхідні протиепідемічні заходи, зокрема заключна дезінфекція у групі та на харчоблоці, протягом тижня група, де були зареєстровані випадки захворювань, була закрита. Діти, контактні по групі та персонал дитячого закладу обстежені лабораторно. За результатами лабораторних досліджень (харчових продуктів, готових страв, води питної з централізованого водогону, змивів з об’єктів зовнішнього середовища), проведених  Тернопільською  регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби невідповідностей не виявлено. З приводу виявлених відхилень при лабораторному дослідженні води бутильованої, адміністрації ТДНЗ № 14 направлені відповідні рекомендації. Проводяться додаткові лабораторні дослідження.

Розпорядженням Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області роботу молодшої групи ТДНЗ № 14 буде відновлено з 19.03.2019р. Прийом дітей в групу має проводитись за умови наявності медичних довідок від педіатра.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ