Фінансування медицини має бути збільшено мінімум у 2 рази - Наливайченко

22.03.2019 11:39   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко чимало уваги приділяє темі медицини та реформі системи охорони здоров’я. Так, під час робочої поїздки у Рівненську область він відвідав одразу два медичних заклади – Сарненську та Березнівську районні лікарні, де зустрівся з працівниками.

У ході зустрічей неодноразово наголошувалося, що нинішня корумпована та некомпетентна влада не здатна навести лад у цій надважливій сфері, провести реальні реформи, які пішли б на користь і медичним працівникам, і українцям.

«Реформа тоді має право на життя, коли є від неї покращення, а не тоді, коли її впроваджують і гнуть людей через коліно», — зауважив Наливайченко.

Неповага до медиків і відсутність політичної волі навести порядок в медичній галузі простежується навіть у тому, що у нас досі немає повноважного профільного міністра.

Наливайченко наголосив, що сьогодні в Україні не виконується основний принцип медичної допомоги – це забезпечення усім українцям рівного та справедливого доступу до медичних послуг, їх своєчасність та висока якість.

«Зруйнована сільська медицина. У селах, де раніше були амбулаторії і лікарні, медицини фактично нема. Щоб отримати допомогу, потрібно їхати в район, що складно й не завжди можливо. А якщо допомога потрібна терміново чи малій дитині?», — зауважив він.

Він зауважив, що на сьогодні зламали первинну допомогу, не всі її можуть отримати, особливо в далеких селах. У 2019 році це чекає вторинну медичну допомогу. Поділ на госпітальні округи, поділ медичних закладів на лікарні планового та інтенсивного лікування збільшить відстані, які потрібно буде подолати, щоб отримати цю допомогу. А значить, вона буде не такою вже і доступною.

«Виступаю за збільшення фінансування медичної галузі у два рази. Це дозволить зберегти і лікарі, які зараз закриваються, і лікарів, які масово виїжджають за кордон у пошуках кращої долі. Це дозволить кожному українцеві отримати доступні медичні послуги та ліки», — сказав він.

На переконання Наливайченка, медична допомога повинна надаватися у комбінованому вигляді: безоплатна, яка надається за рахунок держави, страхова медицина і приватна.

«Тільки сам пацієнт може обирати, яку медицину він хоче отримати. Це буде чесно як щодо пацієнтів, так і щодо медиків», — сказав він.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews