Тернопільські політики обговорили ситуацію перед виборами

Представники українських партій обговорили ситуацію перед виборами.

22.03.2019 18:43   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: ТМЦ.ІНФО

Низка представників від політичних партій зібралися в середу в Тернопільському прес-клубі для обговорення передвиборчого процесу. Дискусія була конструктивною і жвавою. Більше години журналісти мали змогу послухати всіх присутніх представників партій а також задати їм свої запитання, - пише ТМЦ.ІНФО.

Представник ВО «Свобода» Олег Сиротюк, зокрема, зазначив, що слід було би заборонити платну політичну рекламу за три місяці до виборів і тим самим всі політичні сили поставити в рівні умови. Це було би змагання поглядів і ідеологій, а не грошових мішків фінансово-олігархічних груп, вважає представник ВО «Свобода».

Заступник керівника партії «Громадянська позиція» Тернопільського осередку Андрій Газилишин зазначив, що виборчий процес з кожним разом стає все більш складнішим і більш жорсткішим. При  засиллі грошовитих кандидатів їхня партія намагається боротися чесними методами і надіється на перемогу свого лідера на цих виборах Президента.

Богдан Яциковський, який представляв «Радикальну партію Олега Ляшка» вважає, що брехлива соціологія  – найбільша проблема виборів в Україні. Найкраща соціологія, на його думку, це йти до людей і відчувати настрої народу. Також він вказав на таку проблему як адмінресурс, зокрема в плані монетизації субсидій.

Представник «Батьківщини» Микола Сліпченко каже, що на їхню політичну силу, їхніх агітаторів здійснюється безпрецедентний необґрунтований тиск. На його думку, таких брудних виборів ще не було – дуже високі ставки… Закликав всіх учасників виборчої гонки максимально дотримуватися закону.

Віталій Фидрин із об’єднання «Самопоміч» згадав лідера своєї партії Андрія Садового і зазначив, що він, підтримавши кандидата Анатолія Гриценка, своїм вчинком довів, що для нього Україна понад усе. Щодо процесу передвиборчої кампанії, то Віталій Фидрин задоволений тим, як «жеруться між собою мародери», і це, вважає він, дає шанс на очищення в майбутньому української влади.

«Силу людей» представляв Іван Сорокаліт. Він вважає, що так як штаби контролюють один одного на цих виборах, то є надія на те, що підрахунок голосів буде важко сфальсифікувати, хоча проблема підкупу все ж таки залишається. Його партія «Сила людей» прийняла рішення на цих виборах не підтримувати жодного з кандидатів. Іван Сорокаліт закликав до цивілізованої боротьби на цих виборах і до того, щоб визнати перемогу сильнішого.

Віктор Шумада з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» висловив занепокоєння – він бачить небезпеку в зриві виборів, якщо біля 10 членів територіальної виборчої комісії, які мають відношення до кандидата Юлії Тимошенко, під час підрахунку голосів, вийдуть з приміщення… Якщо ще врахувати наявність піраміди, про що свідчать слідчі дії, то ці два фактори вкупі несуть велику небезпеку, вважає представник «Блоку Петра Порошенка «Солідарність в Тернопільській області Віктор Шумада. Він теж закликав українців голосувати відповідально, думати про наслідки для себе, своїх дітей і своєї країни.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТМЦ.ІНФО