Як Чернігів перетворюють на європейське місто? (Відео)

23.03.2019 01:03   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: fakty.com.ua

Асфальт, блискучі відбійники, свіжа розмітка, стрижені газони – справжнє європейське місто. Щоранку у Чернігові вимітають, вигрібають, наче готуються до свята.

Децентралізація, збільшення зарплат і вдале господарювання за останні кілька років добряче повпливали – і бюджет  300-тисячного Чернігова подвоївся. Тепер має більш як 3,5 мільярди. І вже відремонтували третину доріг, оновили тротуари, поставили нові знаки, облаштували велосипедні доріжки і зебри.

За порядком у місті стежать 200 відеокамер і 2 тисячі нових світильників. Тепер парки і сквери Чернігова –  конкуренти столичним. Ще кілька років тому на центральній алеї Чернігова височіли радянські пам’ятники. Сьогодні ж це справжній європейський парк. Новенькі лавки, свіжовисаджені квіти, електрополив газонів, а вся алея вимощена новою плиткою.

Але не всі цінують красу –  і квіти з клумб викопували, і смітники крали. Тож і лавки, і урни міцно прикріплюють. У місті нові зупинки громадського транспорту і навіть електронні табло. А от із самим автопарком  усе непросто. Вулицями досі їздять тролейбуси, які вже тричі відпрацювали свій термін. За два роки купили  21 новий. Усі – українські – місцевого Еталону.

Середня зарплата в обласному центрі одна з найнижчих в Україні – приблизно 8 тисяч гривень, тож відтік кадрів відчувається. Тому всі зміни направлені на те, аби втримати людей  у рідному місті.

До слова, Факти ICTV розповідали про те, як чернігівські активісти показали людям, куди партії витрачають бюджетні гроші.

За матеріалами https://fakty.com.ua 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: fakty.com.ua