Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Світова слава розпочиналася з… Діброви на Млинівщині

23.03.2019 16:15   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Село Діброва вже зникло з карти Млинівщини і країни, проте відголоски слави про цей населений пункт пробиваються крізь роки і десятиріччя, вітри і буревії, через кордони і митниці. Один із таких промінчиків дібровської слави у світі – відлуння тріумфу танцювальної знаменитості зі світовим іменем Тані Олійник.

Власне, Таня – уродженка Івано-Франківська,  а її тато Віктор Михайлович – народився, виріс і виховувався в чарівному дібровському довкіллі, яке згодом стало часткою душі і його донечок Наді й Тані. Тут у душевному затишку бабусі Галі і дідуся Михайла вони всотали  світлу любов до рідного краю, до батьківського порогу, родинного тепла,  вогники якого донині зігрівають їх на життєвих дорогах.

null
Фото з сімейного архіву

 Таня захопилася танцями змалку, а вже з трирічного віку відвідувала танцювальну студію. І це заняття їй настільки припало до душі, що мимоволі зрозуміла: дитяче захоплення може стати життєвим покликанням. Власне, так і сталося. Після закінчення одинадцятирічки дівчина без особливих зусиль вступила до університету культури і мистецтв  Михайла Поплавського, де шліфувала танцювальне мистецтво.  Щоправда, в цьому навчальному закладі при карпатка навчалася лише два роки, бо в родині відбулися раптові, але резонансні зміни: річ у тім, що мама Тані виграла так звану «грін-карту», яка дала право на переїзд у Сполучені Штати Америки.

Так сталося, що за океан відправилася молодша Таня з мамою, а старша Надя залишалася в Україні з татом. Відтак члени сім’ї  почали влаштовувати своє життя у двох країнах. У Чикаго Таня півтора року вивчала англійську мову, математику, однак зрозуміла, що вступати до університету не буде, бо це, як кажуть, не її захоплення.

null
Фото з сімеййного архіву

Відтак двадцятирічна дівчина перебралася в Нью-Йорк, де без материнської опіки і батьківського плеча розпочала сольну кар’єру професійної танцюристки, а заодно навчалася танцювальної  майстерності у світових знаменитостей. Сім років брала активну участь у міжнародних конкурсах, в тому числі ставала їх переможцем. Сьогодні навіть татові непросто пригадати країни, де його донечка-красуня і розумниця підкоряла серця шанувальників мистецтва танцю, в тому числі -  фахову компетентність членів журі.

Згодом Таня Олійник оселилася в Лос-Анжелесі і далі феєрила на американських та  світових сценах і подіумах. І так чотири роки у безперервному танцювальному екстазі.

Танець тривалістю в кар’єру

Утім, кар’єра спортсмена, танцівниці чи балерини обмежена в часі, бо тренування, репетиції, виступи виснажують  сили та енергію навіть дужого організму. Після завершення сольної кар’єри Таня Олійник повернулася в Чикаго і відкрила школу танців, аби передати вихованцям арсенал умінь і знань, а також нагромаджений впродовж танцювальної кар’єри власний досвід.

null
Фото з сімейного архіву

До речі,  у цій школі пульсує своєрідна творча родзинка: вік вихованців цього навчально-тренувального закладу сягає  від 3-х до…  70-и років! Перефразовуючи відому і навіть заїжджену  фразу про любов, якій підвладний будь-який вік, із упевненістю цей вислів можна припасувати і до танців. Радість рухів і насолода танцювального польоту спонукає забутися про складні будні й клопоти також у будь-якому віці. Щоправда, якщо юні можуть мріяти про світову славу і підкорення смаків мільйонів уболівальників, то літні людизазвичай вдосконалюють фізичні кондиції переважно заради фізкультури і культури. Хоча час від часу, під напливам ностальгійних поривів,  в танцювальних ритмах щиро забуваються…

А тато щомиті, щодня  чекає бодай маленької звісточки-втіхи  від донечок. І, звісно, їхнього приїзду в Діброву: у село, якого немає на карті світу і країни, але яке навіки оселилося в серцях дібровчан. В тому числі тих, хто всьому світові заявляє про його незабутні і невмирущі корені…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews