Буковинського агровиробника оштрафували на 834 600 гривень

25.03.2019 22:11   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Штраф у розмірі  834 600 гривень (вісімсот тридцять чотири тисячі шістсот гривень) накладено на суб’єкта  господарювання агропромислової галузі, що зареєстрований та працює у Кельменецькому районі Чернівецької області.

Штрафну санкцію накладено за порушення статті  105 - «Оплата працi при сумiщеннi професiй (посад) i виконаннi обов’язкiв тимчасово вiдсутнього працівника» та статті 106 - «Оплата роботи в надурочний час»  Кодексу законів про працю України.

Грубі порушення законодавства про працю виявлено під час здійснення інспекційного відвідування головними державними інспекторами відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці  у  Чернівецькій області.

Фахівці Держпраці встановили, що заробітна плата  нараховується не в повному обсязі працівникам , котрі виконували водночас зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією (посадою) без звільнення від своєї основної роботи.

Так, перевіркою відомостей із нарахування заробітної плати за певний період встановлено, що додаткова оплата за суміщення професій окремим працівникам не нараховувалася і не виплачувалася.

Перевіркою табелів обліку відпрацювання робочого часу також встановлено, що окремі працівники виконували свої трудові обов’язки у понаднормовий час, проте додаткова  оплата праці в агроформуванні їм не здійснювалася.

У такий спосіб роботодавець допустив порушення трудових та соціальних прав двадцяти працівників підприємства.

Довідково. За порушення термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш, ніж  на один місяць, виплата їх не в повному обсязі карається фінансовою санкцією, накладеною територіальним органом  Державної служби України з питань праці у розмірі  12  519 гривень.

За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці на роботодавця накладається фінансове стягнення у сумі 41 730 гривень щодо кожного працівникам, чиї трудові та соціальні права порушено.

За матеріалами ЧОДА.

 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews