Михайло Апостол

Михайло Апостол

політик, громадський діяч, радник міністра МВС, доктор історичних наук

«Зробімо все, щоб ці вибори були найчеснішими в історії України», - Апостол

29.03.2019 10:53   Автор : Михайло Апостол
Джерело: TeNews

Нашою робочою групою радників Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова спільно із керівництвом МВС і Національної поліції, координаційним штабом, територіальними штабами, громадськими організаціями, небайдужими громадянами України проводиться безпрецедентна робота, щоб чергові вибори Президента України, відповідаючи нормам чинного законодавства, максимально відобразили волевиявлення українського народу. Втім, зважаючи на численні сигнали, ми перебуваємо у стані підвищеної готовності до спроб фальсифікації, шахрайства, зловживань на виборах.

Чи повністю поборані всі шахрайські схеми, виявлено та ліквідовано різні мережі для скупки голосів виборців? Звичайно, що ні, але дуже сподіваємося, що їх залишилося вкрай мало. Адже сьогодні немає шансів для «каруселей», масового голосування від дільниці до дільниці по відкріпних талонах», для голосування «мертвим душам» або коштами місцевих програм «Турбота».

Наголошуємо: Національна поліція превентивно звернулася до Міністерства юстиції України та вже має доступ до реєстру померлих. Отже, якщо член комісії видасть талон для голосування за особу, яка померла, і навпроти неї буде підпис, то це означатиме прямий шлях до в’язниці. Окрім того, на президентських виборах не буде можливості проголосувати за людей, які тимчасово вибули з України, і на час голосування не перебувають на території країни. Вся база даних про таку категорію осіб наявна в Держприкордонслужбі.

На жаль, є ще категорія осіб, які живуть в Україні, нікуди не виїхали, живі, але голосувати не ходять. Таких близько 20% в кожному населеному пункті, в про них знають певні члени ДВК. Це є резерв для шахрайства і фальсифікацій. Проконтролювати і не допустити за них зробити голосування чи вкид мають спостерігачі або відповідальні члени комісій.

Наша порада: потрібно рахувати кількість людей, які проголосували. Наприклад, якщо на дільниці проголосувало 100 виборців, а в протоколі написано 115, то це означає вкид як намагання фальсифікації та шахрайства. Це вже готова кримінальна справа і роки ув’язнення. Чи варті фальсифікації ціною власної волі?

Головне, на що кожному варто звернути увагу. Шановні громадяни України, Ви нікому нічого не винні і нікому нічого не зобов’язані. Ви зобов’язані своїй сім’ї, своїм дітям і онукам, Небесній Сотні, тисячам загиблих Героїв, які поклали своє життя за нас із вами. Вас ніхто не врятує, якщо ви попадетеся на цих порушеннях. Про Вас забудуть наступного ж дня, а документи не завжди горять.
Тож чинімо так, щоб після виборів ми могли сказати: «Ми чесно обрали свого Президента, і нам не соромно за свій вибір. Дотримавшись норм Закону, захистивши волевиявлення народу, творімо успішне майбутнє разом!».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews