Тернополяни беруть участь у Європейському Конгресі місцевого самоврядування в Кракові (Фото, відео)

08.04.2019 16:13   Опубліковано : Тарас Савчук
Джерело: TeNews

Цими днями (8-19 квітня 2019 року) у місті Кракові (Польща) відбувається 5-ий Європейський Конгрес місцевого самоврядування. Це платформа для зустрічей місцевих і регіональних лідерів з метою обміну думками щодо державного управління, громадських інституцій та бізнесу.

У 5-му Європейському Конгресі місцевого самоврядування беруть участь близько 3 тисяч учасників із 40-ка країн світу. Учасники дійства - регіональні лідери, представники органів місцевого самоврядування, урядовці, керівники підприємств, громадських організацій та журналісти з усієї Європи.

Близько сотні журналістів транслюватимуть понад 70 подій з програми конгресу: панельні дискусії, майстер-класи, лекції, презентації, «історії успіху» тощо. Розповідатиме про Конгрес і TeNews, який є інформаційним партнером заходу.

Під час конгресу вручатимуть нагороди для найкращих представників місцевого самоврядування і меценатам.

У роботі Конкресу також беруть участь і делегація з Тернополя і Тернопільщини.

- Під час заходу екперти та політики наводять безліч позитивних і негативних історій про обєднання громад за кордоном. Враховувати ці приклади і досвід потрібно, але не підлаштовуватися, бо маємо свою ідентичність, - прокоментував політик, експерт із залучення міжнародних інвестицій Руслан Кулик.
На думку політика 2019 рік має бути переломним для України. І тому за цей рік кожна громада має знайти партнера в країнах ЄС та інтенсивно працювати в цьому напрямку: розвивати туризм, втілювати спільні проекти, сприяти бізнесу тощо. Це вектор розвитку України.

Конгрес є хорошою можливістю для польських та українських і місцевих органів влади обговорити шляхи підвищення ефективності роботи за допомогою міжнародної співпраці та фондів Європейського Союзу, - підсумовує Руслан Кулик.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Тарас Савчук, фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews