Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Чому в Перемилівці на Млинівщині дві доби плакало немовля?

І чому шерифів не пускали в хату?

11.04.2019 20:31   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Функції правоохоронців настільки багатовекторні, що інколи диву даєшся: чим їм тільки не доводиться займатися під час виконання службових обов’язків. До того ж наші будні зачасти моделюють ситуації, які без вартових правопорядку вирішувати клопітно…

До виконуючого обов’язки старости Перемилівського старостинського округу Петра Дубчака  надійшла інформація: односельці забили тривогу з приводу того,  що в одній з осель упродовж двох діб надривно і безперервно  плаче восьмимісячне дитя. Що діялося за стінами будинку? – очільник старостинського округу міг лише припускати, хоча добре знав, хто в ньому мешкає і, як-то  кажуть, чим дихає. Чого вартий лишень той факт, що жінку з цієї хати вже позбавили материнських прав на малолітню дитину!

Зважаючи на тривожну інформацію і непередбачуваний розвиток подальших подій, Петро Гнатович заручився підтримкою двох старших шерифів Млинівського відділення поліції Володимира Ковальчука та Ігоря Денисюкаі разом вирушили до проблемного будинку. Зупинилися біля вхідних дверей. Прислухалися і були вражені абсолютною тишею, яка зависла цієї миті в повітрі.На думку чомусь  спали лиховісні припущення, тож відразу постукали у двері. Їх відкрив п’януватий 18-річний син хазяйки і з порогу почав гоноритися: мовляв, в хату не пущу, не маєте права і далі в такому ж «правовому» дусі.

Вмовляти впертого опонента в екстреній ситуації не випадало, тим паче, дискутувати з ним про права і обов’язки працівників поліції. Не описуватиму подробиць, як сільський староста і правоохоронці потрапили в хату, зазначу лише, що ні одвірок, ні балакучий «газда» не встояли під натиском трьох мужчин, які пробилися до дитини…

Знесилене і зголодніле малятко  посиніло і ледве зіпало, а його «забухана» горе-ненька не орієнтувалася в просторі та часі й навіть не розуміла,  про що йдеться. Часу на роздуми не було,  тож правоохоронці й сільський староста почали активно діяти. Терміново прибула  «швидка допомога», фахівці дитячого відділення КНП «Млинівська центральна районна лікарня».

Саме млинівські медики  виходили дитину, а якщо точніше –  подарували малюкові другий день народження. Долею хлопчика перейнялися фахівці соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Млинівської об’єднаної територіальної громади. Треба було б  забрати його з неблагополучної сім’ї і поселити в цивілізовані умови проживання, хоча мати такому рішенню й опиралася.

Утім цього разу обійшлося без радикальних рішень. Нині можна стверджувати, що дитинка почувається добре. Із Перемилівки надходить  інформація, що  жінка начебто взялася за розум і не вживає спиртного. Дай, Боже, аби так було і надалі. Мабуть, мати хлопчика розуміє, що їй, як у нас часто кажуть, дали останнє китайське попередження,  останній шанс зберегти материнську гідність.

Вона має усвідомити: не горілка і кайф під дією алкогольного дурману - епіцентр життєдіяльності, а тверезі і повноцінні материнські будні. Тим паче, що знеможене дитя потребує посиленого харчування, належного догляду та інших медичних, фізіологічних, психологічних компонентів: саме це, до речі, констатували лікарі дитячого відділення Млинівської ЦРЛ.

А ще зауваження юнакові, який блокував двері правоохоронцям і сільському старості. Важко спрогнозувати, чим би завершився опір працівникам поліції під час виконання ними службових обов’язків, якби той «герой» таке вчинив, скажімо, як у США. Ніхто не зважав би, що він «під мухою». Не виключено – поліцейські застосували б зброю. І не просто залякували б нею, а використали за прямим призначенням. Тож нехай прикрий урок для мами стане уроком і для її старшого сина…

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews