Рівненська обласна влада демонструє якісні зміни, які сталися за останні роки в поліському селі

15.04.2019 18:42   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

На сьогодні в Рівненській області одночасно триває будівництво на близько 150 об’єктах. Це стадіони, школи, дитсадки, дороги, медичні амбулаторії.

Усе це плоди реформ, ініційованих чотири року тому – децентралізації, медицини, освіти. У складний час, в час війни Президент, Уряд, місцева влада знаходить ресурси для розвитку країни, повідомляє Рівненська ОДА.

«Ми швидко звикаємо до змін і забуваємо, як було раніше. Що змінилося по суті? Відкриваються школи, дитсадки, амбулаторії, ремонтуються дороги. Активними темпами йде зведення об’єктів соціальної сфери», - розповідає голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Амбулаторія. Контраст старої і нової

В селі Морочне Зарічненського району – нова амбулаторія. Сучаснийзаклад з’явився на заміну старому ФАПу, який був збудований ще 55 років тому.

null
Амбулаторія: стара і нова

Побудована за понад п’ять мільйонів гривень нова амбулаторія обслуговуватимебільше 3 тисяч мешканців восьми навколишніх сіл. «Нову сучасну амбулаторію «з нуля» збудували за 4 місяці. І це вже 6-та сучасна амбулаторія на Рівненщині за президентською програмою «Доступна медицина». Ми взяли на себе зобов’язання відкрити у першому півріччі усі 34 заплановані», - розповів Олексій Муляренко під час відкриття.

Нова дорога. Чекали 30 років

Тепер через села Сенчиці, Морочне та Мутвиці Зарічненського району пролягає новозбудована траса міжнародного значення «Прикладники» – Зарічне – Дубровиця. 10 кілометрів дороги відремонтували за 4 місяці. На ремонт люди чекали 30 років. І лише зараз це зробили. Вдалося залучили значні кошти, а це 80 мільйонів, завдяки «митному» експерименту. Щоб завершити увесь відрізок шляху «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця, у цьому році планують замінити ще  близько 3 кілометри незручної бруківки.

null
Нова дорога. Фото з сайту РОДА

Два нові спорткомплекси

У Сарнах та Дубровиці будують спортивно-оздоровчі комплекси. Загальна площа спорткомплексу в Сарнах майже 4 тисячі квадратних метри. Його планують добудувати вже цьогоріч. Глядацькі трибуни розраховані на 850 місць, а спортзал передбачений для турнірів з міні-футболу, волейболу, баскетболу.

Дубровицький спорткомплекс розрахований на 300 глядацьких місць з одночасним заняттям видами спорту близько 80 чоловік. Тут вже збудували адміністративний корпус, невдовзі розпочнуть монтувати трибуни спорткомплексу.

null
Спорткомплекс у Сарнах - на фінішній прямій. Фото з сайту РОДА

Ці два об’єкти співфінансує Державний фонд регіонального розвитку. «Приємно, що наші ініціативи підтримують у Києві, бо розуміють необхідність інвестицій у спорт. Загалом сьогодні в області ми працюємо над 120 об’єктами спортивної інфраструктури – це футбольні поля, тренажерні майданчики, стадіони, спорткомплекси, ремонти в спортзалах», - розповідає Олексій Муляренко.

null
Будівництво Дубровицького спорткомплексу. Фото з сайту РОДА

Добудова шкіл

Будівництво школи в селі Дібрівськ Зарічненського району розпочалось наприкінці 2017 року, активно триває й нині. За цей час вже звели приміщення майбутнього корпусу, накрили покрівлю та утеплили фасад.

«Тут роками критично стояло питання розширення школи, адже багато дітей. Наше Полісся славиться своїми багатодітними сім’ями. Родини, де виховують по п’ять і більше дітей, тут не рідкість. Тому вже добудовуємо ще цілий корпус. Це повністю вирішить проблему з місцями і розвантажить інші класи. На школу передбачили більше 4 мільйонів», - розповідає Олексій Муляренко.

null
Добудова школи у селі Дібрівськ. Фото з сайту РОДА

Важливо згадати будівництво дитячих садочків в Березнівському районі, зведення шкіл в Рокитнівському, Володимирецькому районах. Завершується будівництво перших пускових комплексів шкіл у селах Степангород і Озерці Володимирецького, Старе Село Рокитнівського районів.

«Крок за кроком, зусилля за зусиллям і відбуваються зміни. І мені приємно, що ми маємо сьогодні конкретні практичні результати – це розвиток сільських територій», - наголосив голова Рівненської облдержадміністрації.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews