«Єдність у різнорідності»: Учні з трьох областей виголосили в Луцьку промови про ЄС

15.04.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: monitor-press.com

30 учнів із Волинської, Рівненської та Тернопільської областей змагалися в Луцьку за звання майстра-красномовця у сфері знань про Європейський Союз.

6 квітня 160 учнів складали тести, що стосувалися Польщі та Європейського Союзу, а вже 13 квітня ті, хто зробив це найкраще, зустрілися в центрі «Passage Interdit» у Луцьку під час другого етапу «Інтелектуального тріатлону» – конкурсу для учнів із Луцького консульського округу, організованого з нагоди 15-річчя вступу Польщі до Європейського Союзу.

Triatlon 2 etap fotKowalik 1

Цього разу учасникам конкурсу необхідно було проявити красномовство. 30 учнів підготували і представили промови на одну з восьми запропонованих організаторами тем. Вони доводили слухачам, чому Україні варто вступити до Європейського Союзу, що в Польщі упродовж 15 років членства в Європейському Союзі відбулися позитивні зміни і що Європейський Союз – це «єдність у різнорідності».

Triatlon 2 etap fotKowalik 2

До складу журі, яке оцінювало промови учасників, увійшли консул Генерального консульства РП у Луцьку Малгожата Касперкевич, в. о. керівника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець, працівниця Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Лілія Бондарук, Наталія Денисюк із редакції «Волинського монітора» та Наталія Цьолик із факультету міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Triatlon 2 etap fotKowalik 4

За оцінкою журі рівень промов усіх учасників був дуже високим. Учні добре підготувалися до своїх виступів, порушили важливі аспекти вступу Польщі до Європейського Союзу та питання приєднання України до ЄС.

До ІІІ етапу пройшли Едита Мандзюк із суботньо-недільної школи при парафії Святих Петра і Павла у Здолбунові, Денис Дем’янков, Максим Костюк, Назар Рудчик, Данило Лузанов зі школи № 1 у Луцьку, Катерина В’юн і Софія-Вікторія Колесник із Товариства польської культури імені Владислава Реймонта в Рівному, Володимир Мохун із Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого», Анастасія Карачун із суботньо-недільної школи при Товаристві польської культури на Волині імені Еви Фелінської в Луцьку, Софія Пляшко з польської школи при Товаристві польської культури в Ковелі.

Triatlon 2 etap fotKowalik 5

Triatlon 2 etap fotKowalik 3

Фінальний етап знань про Польщу та Європейський Союз відбудеться 9 червня в Рівному. Він пройде у форматі телевікторини «Один із десяти», яку на польському телебаченні веде Тадеуш Шнук.

Найкращі конкурсанти з Рівного, Тернополя та Луцька виголосять підготовлені ними промови під час святкування Дня Європи у своїх містах. Це будуть, відповідно, Катерина В’юн (Рівне), Володимир Мохун (Тернопіль) та Денис Дем’янков (Луцьк).

Triatlon 2 etap fotKowalik 6

Triatlon 2 etap fotKowalik 7

Конкурс «Інтелектуальний тріатлон до 15-річчя Польщі в ЄС» організували Генеральне консульство РП у Луцьку та Українсько-польський союз імені Томаша Падури в Рівному. До реалізації проекту долучилися також учителі, скеровані Центром розвитку польської освіти за кордоном до Луцька, Тернополя та Ковеля.

Вєслав ПІСАРСЬКИЙ,
учитель польської мови, скерований до Ковеля організацією ORPEG
Фото: Пьотр КОВАЛІК


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: monitor-press.com