Геннадій Зубко поспілкувався зі студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ

17.04.2019 20:19   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

16 квітня Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зустрівся зі студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Він поспілкувався з ними про реформу децентралізації в Україні, розповів про основні акценти та перспективи, котрі сьогодні змінюються в Україні, яка рухається до європейського простору: «Ми також подивимось, яким чином ви знайдете себе в майбутньому цієї системи та реформи, мені важливо, аби ви ставили для себе амбітні цілі і максимально реалізували себе».

«Я хочу наголосити, що саме реформа децентралізації дає консолідацію: вона практично «зшиває країну» за рахунок того, що з’являються громади, які мають повноваження, фінансові ресурси, і мають перспективи розвитку. Сьогодні ви бачите вже 1304 громади та як ними покрита територія країни по перспективному плану: 70% території України вже покрита перспективним планом, і якщо взяти по населенню України, це – 77%. І сьогодні це для нас є дуже важливим, адже ми бачимо: саме за рахунок побудови цього фундаменту, ми будуємо горизонтальний розвиток країни, коли громади мають повноваження, фінансові ресурси, можливості , відповідальність – вони починають будувати свої стратегії розвитку, а це у свою чергу означає, що вони показують перспективу своїм мешканцям: як необхідно залучати інвестиції, створювати інвестиційний клімат, залучати в тому числі молоді кадри, аби розбудовувати свою громаду».

Активним студентам, котрі першими знаходили відповіді (до прикладу, "За чим приходить інвестор?") та задавали найцікавіші питання гостю Геннадій Зубко презентував книги: Д.Аджемоглу та Д.Робінсона «Чому нації занепадають», Г. Почепцова «Від покемонів до гібридних війн», Дмитра Кулеби «Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот» та В.Єрмоленка «Плинні ідеології».

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews