Чернівецька облдержадміністрація посилює роботу зі зверненнями громадян

19.04.2019 09:48   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Обласна державна адміністрація посилює роботу зі звереннями громадян.

Так, за І кварталу 2019 року до обласної державної адміністрації надійшло 555 звернень, що на 204 зверненнябільше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Найбільше звернень – 179 - надійшло від мешканців міста Чернівці. Від кіцманчан – 80 звернень, вижничан - 48 звернень. Найменше від мешканців м. Новодністровськ – 18, Кельменецького та Путильського районів – по 14 звернень.

86 звернень надійшли від органів влади вищого рівня протягом І кварталу 2019 року становить, що на 21 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільше до органів влади вищого рівня зверталися мешканці міста Чернівці та  Кіцманського району.

У звітному періоді надійшло 42 колективних звернення (протягом І кварталу 2018 року – 39). Їх питома вага від загальної кількості звернень складає 7,6 %. Питання, порушені у колективних зверненнях, переважно стосуються виділення земельних ділянок, діяльності закладів освіти, релігійних конфліктів тощо. Найбільше колективних звернень надійшло від мешканців міста Чернівці – 16 звернень та Заставнівського району – 8.

577 питань – саме стільки протягом І кварталу 2019 року порушили громадяни у своїх зверненнях до обласної державної адміністрації. Найчастіше громадяни звертаються з питань соціального захисту – 375, що складає 65 % від загальної кількості порушених питань. Ці питання стосуються надання матеріальної допомоги мешканцям області на лікування та вирішення невідкладних соціально-побутових проблем, призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, здійснення перерахунку пенсій тощо.

Питання комунального господарства посідають друге місце від загальної кількості, а третє - питання житлової політики.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews