У Рівному обговорили розвиток ринку праці та створення робочих місць в ОТГ (Фото, відео)

19.04.2019 13:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У Рівненському міському центрі зайнятості ініціювали семінар «Місце служби зайнятості у налагоджені системи ефективних соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах».

Окрім центру зайнятості, співорганізатором заходу є Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Центральним питанням семінару є створення місцевих партнерств, яке презентує старший технічний радник проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» Міжнародної організації праці Джемал Ходжіч.

Також на заході розглянули проблеми об’єднаних громад у питаннях зайнятості жителів громад, можливості підготовки та перепідготовки населення на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ тощо.

Наприклад, на Рівненщині працюють над створенням молочного кластеру - у планах задіяти близько сотні домашніх господарств, розглядають розвиток швейного виробництва тощо. Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук впевнений, що можна добре заробляти і на рідній землі, а не їхати для цього на заробітки.

«Ми також можемо вирощувати полуницю, гриби, ягоди, наші люди вміють колективно працювати, тим більше, що у нас на Рівненщині є вільні землі», - каже Іван Ткачук.

Крім того, посадовець наголосив на помилковій оцінці важливості вищої освіти, адже великий відсоток безробітних складають саме люди з димломами про вищу освіту. Разом з тим, роботодавці часто не можуть знайти працівників виробничих спеціальностей, яким готові платити пристойну заробітну плату.

Джемал Ходжіч наголошує, що для успішного розвитку ринку праці необхідно насамперед налагодити взаємодію між потенційним роботодавцем та освітніми закладами, які повинні знати реальну потребу у тих чи інших спеціалістах, яких вони навчають, а посередником має стати центр зайнятості та місцева влада.

За матеріалами прес-служби Рівненського ЦРМС.

Відео: https://ritm.tv/ 

null
Фото: https://rvnews.rv.ua

 

null
Фото: https://rvnews.rv.ua

 

null
Фото: https://rvnews.rv.ua

 

null
Фото: https://rvnews.rv.ua

 

null
Фото: https://rvnews.rv.ua

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews