Головний юрист Януковича, який переховується в Росії, збирається у травні повернутися в Україну

22.04.2019 09:53   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Главком

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов збирається повернутися в Україну наступного місяця.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Максі ТВ» («Наш»), обговорюючи результати виборів президента, пише Lb.ua.

«Так, обов'язково. Я в травні місяці буду в Україні», - заявив Портнов, відповідаючи на питання, чи повернеться він з еміграції після перемоги Володимира Зеленського.

Новообраний президент України заступає на посаду щонайпізніше через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. Відповідно, це має статися в травні 2019 року. 

Як повідомлялося, велика частина коштів, отриманих кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським на його виборчу кампанію надійшла від людей, тісно пов'язаних з Андрієм Портновим - близьким соратником екс-президента Віктора Януковича (зараз переховується в РФ) і автором «диктаторської конституції», що розширила його повноваження. 

Офіційно в команді Володимира Зеленського заперечують причетність Портнова до неї. Однак, за даними ЗМІ, нардеп Валерій Писаренко, заступник голови депутатської групи «Відродження» і давній соратник Портнова, взяв на себе роль неформального представника Володимира Зеленського у Верховній Раді.

Під час президентства Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації президента, він брав участь у написанні т.зв. «диктаторських законів», курирував в АП правові питання.

Після Революції гідності Портнов знаходиться в еміграції.

Нагадаємо також, що колишній міністр юстиції з команди Віктора Януковича Олена Лукаш заявила, що дня виборів президента, коли, на її думку, зміниться влада в Україні, вона «чекала п’ять років».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Главком