Мешканці будинку на вул. Шевченка, 418 у Львові закликають міськраду дійти згоди із забудовником

24.04.2019 11:28   Опубліковано : Новини Львівщини
Джерело: leopolis.news

Мешканці будинку на вул. Шевченка, 418 вважають, що міськрада безпідставно звинувачує забудовника, ПрАТ «Ірокс», у незаконному зведенні їхнього будинку. Вони стверджують, що будинок збудовано на підставі належної документації, яку визнають не лише суди, а й реєстраційні органи, які видають витяги про права власності на житло. На сьогодні 95% пайовиків-фізичних осіб здійснили державну реєстрацію права власності на  придбані квартири.

Будинок на вул. Шевченка почали будувати ще наприкінці кризових дев’яностих років. Запроектований з ініціативи заводу «Автонавантажувач» на землях, які були в користуванні заводу, житловий комплекс перейшов у власність ПрАТ «Ірокс» як недобудова. Тодішнє законодавство не регламентувало відведення земельних ділянок чи реєстрацію прав власності на незавершене будівництво, тому через розбіжності в законодавстві виник спір між Львівською міською радою та забудовником стосовно належності документації. Однак суди стали на бік ПрАТ «Ірокс» і підтвердили законність будівництва на відповідній земельній ділянці. На підставі цих рішень здійснено всі необхідні реєстраційні дії щодо прав власності на нерухомість.

null

null

Дійсно, рішення судів щодо будинку на вул. Шевченка, 418 у Львові, які набули законної чинності, підтверджують відповідність і достатність документації, на підставі якої ПрАТ «Ірокс» звів житловий комплекс. Колізія виникла через тривалий час будівництва, яке розпочав «Автонавантажувач», а продовжив будівельно-монтажні роботи ПрАТ «Ірокс» з 2010-го по 2015 рік: за цей час змінилося законодавство. Починали будувати, коли закон був один, а здавали в експлуатацію, коли закон – інший. Самі судді у своїх рішеннях посилаються на незворотність дії закону й визнають належність документів. Законодавство, яке регулює правовідносини у сфері будівництва, і досі недосконале. Однак Львівська міськрада має всі законні підстави і рішення судів, щоби знайти компроміс із забудовником та підтримати мешканців.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, 
Leopolis.news


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: leopolis.news