У театральній світлиці звучали твори Василя Барвінського

24.04.2019 17:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

У мистецькій світлиці Тернопільського драмтеатру  ім. Тараса Шевченка відбувся вечір, присвячений життю і творчості нашого земляка – Василя Барвінського – видатного композитора ХХ століття, талановитого педагога, виконавця, вченого, активного громадського діяча.

У виконанні лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів Віталія Бобровського та Вадима Дарчука прозвучали твори Барвінського на слова Пантелеймона Куліша, Олександра Кониського, Богдана Лепкого: «94-й Псалом Давида», «Ой, поля, ви поля», «Вечором в хаті».  Також українська народна пісня в обробці Василя Барвінського «По садочку ходжу». Натхненно і велично Віталій Бобровський виконав 5 прелюдій для фортепіано.

Участь у святковій імпрезі взяв квартет «Intermezzo» у складі Уляни Поглод, Юлії Видиш, Іванни Кохман, Жанни Адамовської («Молитва»). Усі учасники концерту виконали разом твір Василя Барвінського на слова Лесі Українки «Знов весна», який був написаний композитором під час десятирічного заслання. З нелегким і майже драматичним життям великого композитора присутніх познайомила Яна Іщук – музикознавець, композитор, викладач Тернопільської музичної школи №2 ім. Михайла Вербицького, ведуча спільноти у мережі Фейсбук, яка присвячена Василеві Барвінському. Модерував концерт заслужений артист України Олександр Папуша.

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews