В області відзначили авторів-переможців конкурсу «Краща книга Рівненщини»

24.04.2019 19:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

На Рівненщині відбулося щорічне відзначення авторів, які перемогли у конкурсі "Краща книга Рівненщини". Гарний книжковий конкурс, який мотивує як авторів, так і читачів, адже кращі книги обов’язково придбають і прочитають.

Отже, переможцями конкурсу «Краща книга Рівненщини» стали:

«Краща поетична збірка»

Слободенюк Р. Пора найкоротшої тіні : вірші / Ростислав Слободенюк. – Рів Волин. обереги, 2014. – 84 с.

«Краще прозове видання»

Велесик П. Сіті Пандори. Кн. 1-2 : провінційний роман / Петро Велесик. – 2-ге в доповн. – Костопіль: Роса, 2010. – 292 с.

Велесик П. Сіті Пандори. Кн. З : провінційний роман / Петро Велесик. – Рівг Лапсюк В. А., 2013. – 252 с.

«Краще видання з мемуаристики та документалістики»

Кулик О. Терниста дорога : життєвий шлях і пастир, діяльність архімандрі Мефодія (Сибіковського) (1902-1978 рр.) / Олександр Кулик. – Рівне : О. Зень, 20Н 120 с.: фотоіл.

«Краще довідкове видання»

Дерев’яні церкви Рівненської області: архітектурна спадщина : ілюстр. кат. / а кол.: Ричков П. А., Михайлишин О. Л., Смолінська О. Е. – Рівне : Дятлик М. С., 2017.

«Краще видання для юнацтва та молоді»

Циганчук К. Коли приходить темрява : роман / Ксенія Циганчук. – Харків : Кл сімейн. дозвілля, 2016. – 256 с.

«Краще видання для дітей»

Медвєдєва О. Рівненський буквар : краєзнавство для дітей і дорослих / Оле Медведєва. – Рівне : Письмен, робітня «Оповідач», 2016. – 148 с.

«Краще історико-краєзнавче видання»

Давиднж Р. Українська політична еміграція в Польщі: склад, структура, громадсько-політичні практики на території Волинського воєводства : монографія / Руслана Давидюк. – Рівне : Дятлик М. С., 2016. – 704 с.

«Кращий літературний дебют»

Шупер В. Живим та щасливим / Віктор Шупер. – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 168 с.

«Краще поліграфічне видання»

Тарасевич Н. Георгій Косміаді: життя і творчість у документах : зб. док. : у 2 т. /

Наталія Тарасевич, Лариса Костюк. – Рівне : Дятлик М. С., 2009. – Т. 1-2.

«Краще художнє оформлення книги»

Григорчук О. Femme Watcher : поезія / О. Григорчук ; дизайн та іл. Антона Філика. -Рівне: Волин. обереги, 2016. – 104 с.

«Молодь про війну»

Захарченко О. Вертеп. #РоманПроМайдан / Олена Захарченко. – Київ : Нора-Друк, 2016. - 288 с.

null
 Фото з мережі Фейсбук

Більшість книг видані рівненськими видавцями: видавництвом «Волинські обереги» та ПП М.С. Дятлик.

«Цьогоріч номінованих достойників більше, ніж завжди: з'явилося ще три нових номінації, – написала у своїй сторінці Фейсбук літературознавець Лілія Овдійчук. – Одна з них – кращий переклад. Причому, поезій сучасників. «Перекладач у прозі раб, а в поезії – суперник». Так от, Валентина Люліч, рівненська поетка, бард і за сумісництвом правник, вступила в суперництво з побратимами по перу з різних країн і навіть континентів: Кенуль Аріф та Гісмет (Азербайджан), Джон Мак-Крей та Гарві Спак (Канада), Маріс Салейс (Латвія), Димитр Христов (Болгарія) та інші й отримала перемогу, принаймні у цьому конкурсі.

Мені випала приємна нагода як члену журі привітати переможницю, авторку збірки «World of words». А ще щиро радію за Ірину Олійник (Мізюк). Це Вчитель (хотіла написати, в минулому, бо вже Ірина Леонтіївна не працює, але не буває таке МИНУЛИМ, вона – від Бога педагог). А нині – пише книги, зокрема, якраз її книга спогадів була пошанована. Андрій Жив'юк вручив їй нагороду. А він на мемуаристиці знається».

null

 

null

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews