На Львівщині придумали новий спосіб боротьби з трудовою міграцією

15.05.2019 15:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Шопінг в Польщі

В пунктах пропуску на кордоні з Польщею трудовим мігрантам розповідатимуть про вакансії та переваги офіційного працевлаштування в Україні.

З відповідною ініціативою виступив заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Він зауважив, що в періоди масового перетину кордону трудовими мігрантами доцільно відправляти на пункти пропуску працівників центру зайнятості, які б розповідали заробітчанам про вакансії в області й переконували їх працювати вдома. Проте, оскільки період великодніх свят завершився, то таку інформаційно-роз’яснювальну роботу варто організувати в майбутньому.

Так чиновник відреагував на інформацію про рівень безробіття, яку озвучив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк під час наради у Львівській ОДА.

 

Останній зазначив, що чимало мешканців Львівщини виїхали на заробітки закордон. Тому зараз рівень зайнятості по області становить 57,1%, а це нижче середнього показника по Україні.

«Якщо розділити кошти зароблені в Польщі за 3 місяці на 6, то в принципі ми маємо кращі вакансії. Можна працювати і жити разом з сім’єю тут», – пояснив Василь Барилюк.

За словами посадовця, станом на перше травня було понад 8 тисяч пропозицій роботи з середньою заробітною платою 6 700 гривень, а близько 20% вакансій мали зарплату понад 12 тисяч гривень.

Очевидно керівник ЛОЦЗ на увазі роботу в Польщі без візи і не враховував інших можливостей, які відкриваються при легальному працевлаштування на основі робочої візи чи після отримання дозволу проживання з доступом до ринку праці.

Зауважимо, що в цьому році мінімальна зарплата в Польщі становить 2250 злотих (близько 15,5 тис грн.), а в Україні – 4173 грн.

Разом з тим, серед основних причин еміграції українці виділяють відсутність перспектив та можливостей для самореалізації в найближчому майбутньому.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Шопінг в Польщі