Острозький проект отримав грант

16.05.2019 07:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Район Острог

Відділ культури і туризму виконкому Острозької міської ради здобув грант Українського культурного фонду (УКФ). Проект переміг у конкурсі «Створюємо інноваційний культурний продукт».

Проект «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» отримає підтримку від УКФ у розмірі понад 415 тис. Принагідно нагадаємо, що це вже друга перемога острожан. Минулоріч за фінансування УКФ у місті зробили паспортизацію пам’яток місцевого значення.

Грантову заявку на конкурс подали автори ідеї, працівниці відділу – керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук і завідувачка відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук.

Як зазначають авторки проекту, його реалізовуватимуть упродовж 5 місяців. «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» передбачає низку інноваційних заходів, а саме створення онлайн платформи та її переклад чотирма іноземними мовами, оцифрування автентичних експонатів музеїв міста, зйомку відео з використанням технології віртуальної реальності, а також розробку 3D турів музеями. Також для презентації результатів проекту та популяризації надбань доби князів Острозьких буде організовано міжнародний форум «Культурна спадщина князів Острозьких та її місце в XXI столітті».

«Проект має на меті створити продукт, який у легкій та інтерактивній формі представить ту інформацію, яка раніше була цікава лише обмеженому колу спеціалістів в історичній та культурній сфері», – зазначає Анастасія Драчук.

Офіційна прес-конференція щодо реалізації проекту відділом культури і туризму Острозького міськвиконкому відбудеться напередодні Міжнародного дня музеїв 16 травня об 11:00 в просторі INFOHUB у Рівному.

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Острог