Історія тернополянки, життя якої змінила хвороба донечки

03.05.2021 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Ірина Богданова – мати дівчинки з рідкісною недугою лейкоенцифалопатія. Ліків від неї немає в усьому світі.

В Україні крім шестирічної Каміли є ще одна дитина із таким же діагнозом. Загалом, на всій земній кулі їх лише близько 2 сотень. І в кожного перебіг захворювання різний.

Щодня жінка займається з донькою, завдяки реабілітаціям, фізкультурі вона навчилася самостійно сідати.

Від ранку до вечора, щодня жінка постійно перебуває із дитиною. Зізнається, дуже хочеться, щоб донька мала можливість спілкуватись із ровесниками, а вона – час для себе та реалізації власних мрій. Саме тому їхня сім’я часто долучається до різноманітних соціальних проєктів.

Ірина Богданова розповіла, діагноз її дитині встановили у Бельгії, адже українські лікарі розводили руками. Також, вони їздили на реабілітацію в сусідню Польщу. В інших країнах вона побачила як суспільство ставиться до сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Зокрема, там існують групи денного догляду, де такі малюки займаються з спеціалістами.

Отож, жінка долучилась до фотопроєкту #Право_на_щастя. Вже 9 травня у Подолянах відбудеться презентація світлин матерів, які жертвують всім заради щастя своїх діток. А ще, нині в один голос кажуть – групи денного догляду значно полегшили би їм життя.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини