Спортивні навушники - що це?

27.09.2024 22:22   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: UaNews

Останнім часом навушники для бігу набирають дедалі більшої популярності. Це тип обладнання, який може поєднувати в собі низку унікальних особливостей: водонепроникність, чудова ергономіка, високий рівень шумозаглушення тощо. До того ж вони часто обладнані бездротовими модулями, що безсумнівно впливає на свободу рухів під час тренувань.

Навушники для спорту - важливі особливості

 Індивідуальні аудіосистеми для заняття активними видами спорту насамперед мають бути зручними та надійно утримуватися на своєму місці під час інтенсивних рухів. Поштовхи, нахили або поворот голови не повинні вплинути на надійність кріплення. Саме тому спортивні навушники оснащені додатковими опціями. Найпопулярнішими з них є: вакуумні гумові вкладки (амбушюри), вміщені у вушну раковину, спеціальні дуги, розташовані за вухом, або просто укріплені ділянки шнура, що обгортають навколо вух.

Зв'язок є ще одним дуже важливим питанням. Навушники для спорту не можуть обмежувати рухи, тому найбільш рекомендованими є бездротові моделі бренда KZ https://www.aks.ua/uk/catalog/naushniki/brand/kz. Завдяки з'єднанню без дротів, ми можемо бути впевнені, що ніщо не заплутається або випадково не висмикне навушники з вух.

Відсутність кабелю - не єдина перевага спортивних навушників BT. Топові моделі також можуть бути оснащені:

  • системою моніторингу серцевого ритму,
  • безконтактним підключенням NFC, завдяки якому ми можемо швидко під'єднати аксесуар до смартфона;
  • активною функцією шумозаглушення, яка корисна, наприклад, у тренажерному залі або під час прослуховування в дорозі.

 Недоліком є те, що бездротові навушники мають власний вбудований акумулятор, який зазвичай працює протягом кількох годин, а потім вам необхідно його зарядити. У дротових навушниках з коннектором Type-C доступних тут https://www.aks.ua/catalog/naushniki/interfeis-podklyucheniya/usb-type-c подібних проблем немає, тому що вони під'єднані безпосередньо до телефона.

 Бездротові навушники для бігу також мають бути стійкими до поту і води, щоб інтенсивні тренування або дощ не пошкодили їхні електронні комплектуючі. Тому краще, якщо навушники відповідатимуть стандартам IPX4 або IPX5. Ба більше, як дротові, так і бездротові пристрої повинні мати вбудований мікрофон і пульт дистанційного керування для регулювання гучності та керування музикою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews