Три заклади фахової передвищої освіти на Рівненщині можуть передати з державної в обласну власність

14.06.2024 14:12   Опубліковано : Олекса Мирожит
Джерело: RvNews

Йдеться про цілісні майнові комплекси Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій, Мирогощанського аграрного фахового коледжу, Млинівського технолого-економічного фахового коледжу. В цих закладах здійснюють підготовку фахових молодших бакалаврів.

У пояснювальній записці йдеться, що передача у спільну власність громад області сприятиме ефективному використанню видатків на підготовку фахівців, швидке реагування на потреби ринку праці Рівненської області, модернізації та ефективнішій експлуатації навчальної бази, а також будуть використовуватися за цільовим призначенням та не будуть відчужені у приватну власність.

- Важливо: це – окремі заклади, а не у складі вишів. Фактично ми плануємо взяти на баланс те, що й раніше утримували коштом обласного бюджету. І будемо утримувати надалі, але приведемо все відповідно до норм чинного законодавства, -  зауважив голова РОР.

Розглянути дане питання депутати мають на найближчій сесії, яка відбудеться 28 червня.

З проєктом рішення можна ознайомитись за посиланням.

Пресслужба Рівненської облради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews