БЕБ повідомило про підозру в легалізації півмільйона за підробленими документами мешканцеві Львівщини

12.07.2024 14:48   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

 

Бюро економічної безпеки повідомило мешканцеві Львівщини про підозру в легалізації півмільйона за підробленими документами. За даними слідства, чоловік легалізував гроші завдяки послугам з ремонту обладнання.

За даними слідства, чоловік використовував підроблені документи — паспорт громадянина України зразка 1994 року та паспорт громадянина України для виїзду за кордон з анкетними даними іншої особи. За ними він зареєстрував ФОП та відкрив рахунки в банках.

"Надаючи послуги з ремонту обладнання підозрюваний одержав та легалізував понад півмільйона гривень", — йдеться у повідомленні.

Мешканцеві Львівщини оголосили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 358 — використання завідомо підробленого документа;
  • ч. 1 ст. 200 — підробка документів на переказ, платіжних карток чи інших засобів доступу до банківських рахунків, електронних грошей, а так само придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту підроблених документів на переказ, платіжних карток або їх використання чи збут, а також неправомірний випуск або використання електронних грошей;
  • ч. 1 ст. 205-1 — внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості;
  • ч. 1 ст. 209 — набуття, володіння, використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійснення фінансової операції, вчинення правочину з таким майном, або переміщення, зміна форми (перетворення) такого майна, або вчинення дій, спрямованих на приховування, маскування походження такого майна або володіння ним, права на таке майно, джерела його походження, місцезнаходження, якщо ці діяння вчинені особою, яка знала або повинна була знати, що таке майно прямо чи опосередковано, повністю чи частково одержано злочинним шляхом.

Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Досудове розслідування триває.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews