Пом’янемо колегу: Зупинилося серце «Довічного обранця слова»

07.03.2018 23:13   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Невблаганний час і смерть. На 78-му році життя завершив свій земний шлях тернополянин Микола Іванович Добровольський. Український журналіст, літератор, критик, член НСЖУ, кандидат у майстри спорту з шахів, лауреат конкурсу «Людина року-2010». Він народився 2 червня 1940 року в селі Сербичани, Сокирянського району Чернівецької області. Закінчив філогічний факультет Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича. Журналістську діяльність розпочав у редакції борщівської районної газети «Назбручанська правда», в  чернівецькій обласній молодіжній газеті «Молодий буковинець». Понад десять років Микола Іванович працював в тернопільській молодіжній газеті «Ровесник».

Найбільше його талант, витончене знання мови, слова, й найкращі  людські стосунки розкрилися в колективі найпопулярнішої на Тернопільщині газети «Вільне життя». Кореспондент, завідувач відділом, заступник відповідального секретаря – ось віхи творчого сходження нашого колеги. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, не покидав рідної газети, колег, побратимів, вів добірку «Шахи» в газеті За його участі запроваджено шахові турніри на призи газети «Вільне життя плюс», виховалося не одне покоління шахістів. Він володів словом як снайпер гвинтівкою, надзвичайно шанував рідну мову, любив свій буковинський край, мальовничу Тернопільщину, а Україну понад усе.

Вічна пам'ять! Хай земля буде пухом й Царство Небесне.

Прощання з покійним відбудеться 8 березня 2018 року в м. Тернопіль,  проспект Степана Бандери 82, кв.57 з 10 години ранку.

Прийдіть і пом’яніть чудову, надзвичайно скромну і просту людину, трудівника пера відданого слову.

Ярослав Бачинський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews