«Сестринство, підтримка, cолідарність»: сьогодні у центрі Львова відбудеться феміністичний марш

08.03.2018 13:29   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: 032.ua

Цьогоріч у Львові жінки уже вчетверте вийдуть на вулиці міста з феміністичним маршем, темою якого стане «Сестринство, підтримка, cолідарність».

Читайте також

Оголену під МАПП «Краковець» киянку-феміністку суд оштрафував

Як зазначили у ГО «Феміністична майстерня», таким чином львів'янки висловлять одна одній підтримку у щоденній боротьбі за право на безпеку, самореалізацію та повагу, пише - 032.ua.

Марш розпочнеться 8 березня о 13:00 на площі Ринок у Львові.

Свою мотивацію феміністки пояснюють бажанням жити у безпечному та комфортному для жінок суспільстві, позбавитись штучного розподілу на «жіночу» й «не жіночу» справу, а також вибороти право особистого вибору.

«Ми нагадуємо, що рішення, як і з ким жити, народжувати, розлучатися — це наш особистий вибір. Ми хочемо попередити, що сексизм, який змушуватиме нас сумніватися в своїй цінності і людській гідності, обертатиметься нашою колективною злістю», - підкреслили організаторки події.

Феміністки додали, що на марш можуть прийти жінки різного віку, соціального статусу, походження, раси, стану здоров'я тощо; головне - це розуміння важливості жіночої взаємопідтримки.

«Ви не зобов'язані називати себе феміністкою. Для нас важливо, щоб ви з повагою ставилися до всіх жінок, присутніх на марші. Просто прийти — це вже багато», - резюмували львів'янки.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 032.ua