Львівський перевізник АТП-14630 хоче забудувати свій автопарк багатоповерхівками

08.03.2018 16:28   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Варіанти

АТП-14630, якого вже оштрафували за самовільне збільшення поверховості будинків, хоче зводити на вул. Городницькій, 47 п'ять черг нового житла.

Читайте також

Забудовник, що незаконно звів 10 будівель на Новому Львові, погрожує активістам розправою
Мешканці Кульпарківської протестують проти будівництва багатоповерхівки

Вчора, 7 березня, члени виконавчого комітету Львівської міськради на засіданні розглядали питання про надання містобудівних умов та обмежень на будівництво ПАТ «Львівське автотранспортне підприємство – 14630» багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом зі знесенням існуючих будівель на вул. Городницькій, 47 (2, 3, 4, 5 черги), пишуть - Варіанти.

Як зазначив начальник управління архітектури та урбаністики міської ради Юліан Чаплінський, в межах детального плану території у мерії вже видавали забудовнику містобудівні умови та обмеження на зведення серії житлових будинків на вул. Городницькій.

Однак забудовник самовільно збільшив поверховість, за що його оштрафувала Інспекція архбудконтролю м. Львова та зобов'язала затвердити нову містобудівну документацію з пониженням поверховості будинків. 

«Дана ділянка – територія АТП. Інспекція архбудконтролю міста оштрафувала забудовника за збільшення поверховості будинків із вимогою видати нові містобудівні умови та обмеження і змінити подальший проект. Зокрема, понизити поверховість наступних черг і взяти нові містобудівні умови та обмеження. Ті будинки, які мали мати по 16 поверхів, понизяться на 2 поверхи. Це є вимогою інспекції, яка через це не вводить в експлуатацію збудовані об'єкти. Загальна кількість квартир і площі житла не зміниться», – пояснив Юліан Чаплінський.

Втім на запитання депутата Львівської міськради Ігоря Телішевського, чи знесе забудовник на вже зведених будинках зайві поверхи, через які власне його й оштрафували, то Юліан Чаплніський зауважив, що цього не буде.

Адже вже зведені будинки на території АТП-14630 не суперечать детальному плану території і зонінгу Шевченківського району. А композицію житлової забудови врегулюють саме завдяки пониженню поверховості наступних будинків.

Відтак члени виконкому вирішили перести розгляд питань щодо будівництва багатоповерхівок на вулиці Городницькій, 47.

Зазначимо, на вул. Городницькій, 47 знаходиться автопарк приватного перевізника АТП-14630. 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Варіанти