У Львові протягом цього року понад 10 тис осіб замовили паспорти у ЦНАПах

08.03.2018 18:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Гал-інфо

В Центрах надання адміністративних послуг Львова найактуальнішою залишається послуга з оформлення і видачі паспортів. Торік нею скористалося понад 35 тис. осіб, в цьому році (за січень – лютий) паспорти замовили вже понад 10 тис. осіб, видано більше 8 тис. паспортів, повідомила прес-служба львівської міської ради, пише - Гал-інфо.

Читайте також

У ЦНАПах Львова скасували «живу» чергу для оформлення закордонних паспортів
У Личаківському районі Львова буде ще один ЦНАП

Тепер замовити біометричний паспорт можна виключно за попереднім записом на офіційному сайті Львівської міської ради – «живу чергу» скасовано. Проте «жива черга», паралельно з електронною, діє на замовлення паспорта у вигляді ID-картки.  

Так, з 21 лютого «живу чергу» для замовлення біометричного паспорту (для виїзду за кордон) переведено в електронну, і в ній втричі збільшено кількість місць. Цей запис  оновлюють щотижня в понеділок, тому можна обрати для себе будь-який зручний день впродовж тижня – з понеділка до п’ятниці. Проте «живу чергу» для замовлення паспорта у вигляді ID-картки (громадянина України) – залишили, і вона діє одночасно з електронною чергою. Відтак, зараз на одну годину запис може здійснити троє людей на отримання закордонного паспорта, та одна людина на отримання паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, нагадують в департаменті адміністративних послуг ЛМР.

Робочі станції, які облаштовані спеціальним обладнанням і підключені до єдиного демографічного реєстру (по дві робочі станції є в кожному ЦНАПі, за винятком офісу в Рясне – там одна станція, та офісу на пл. Ринок – там немає такої послуги) обмежені в ресурсі, тому не можуть прийняти безкінечну кількість відвідувачів – вона є регламентована. Прийом однієї людини триває, орієнтовно, 15 хв., і за цей час сканують документи, вносять персональні дані, відбувається фотографування і зняття біометричних даних.

Щодо видачі паспортів, то їх видають без проблем кожного дня: людина приходить, бере талончик на видачу паспорта і отримує паспорт. Якщо паспорт уже є в ЦНАПі – тобто переданий від територіального підрозділу міграційної служби, то людину про це одразу ж інформують, надіславши смс-повідомлення.

Варто наголосити, що в суботу сім’ї учасників АТО можуть подати документи на оформлення закордонного паспорта в ЦНАПах через попередній запис, який здійснює Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій (м. Львів, вул. Пекарська, 41) за тел. 254-61-16,  067 962 83 25.

Зазначимо, що подати документи для оформлення паспорта громадянина України можна у територіальному підрозділі ЦНАП залежно від реєстрації місця проживання особи. Проте подати документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна в будь-якому  територіальному підрозділі ЦНАПу  м. Львова.

Нагадаємо, відповідно до наказу Державної міграційної служби України від 03.11.2016 № 280, вартість оформлення паспорта громадянина України в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн., до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн., до 7 робочих днів – 810,32 грн.

Перелік необхідних документів для оформлення паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України для виїзду за кордон є на сайті Львівської міської ради: http://city-adm.lviv.ua/services/directory-services/derzhavni-orhany-vlady/derzhavna-mihratsiina-sluzhba

Контакти територіальних підрозділів ЦНАП м. Львова для замовлення послуги на оформлення паспорта: вул. І. Виговського, 32, вул. Ген. Чупринки, 85, вул. М. Хвильового, 14а, вул. Т. Шевченка, 374, пр. Червоної Калини, 72а, вул. К. Левицького, 67.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо