На Дністрі можлива повінь

08.03.2018 21:43   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

В управлінні ДСНС України в Тернопільській області провели моніторинг, згідно з яким до найбільш небезпечних районів, де існує загроза виникнення повеней, належить ділянка річки Дністер.

Читайте також

На Тернопільщині активісти б’ють на сполох через будівництво ГЕС на Дністрі

Через різке сніготанення та опади на лівих притоках Дністра очікують початок розвитку весняної повені з поступовим підйомом рівнів води на 0.1 – 0.6 метрів. На річках відбувається льодохід, місцями можливе формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води. 10-12 березня ожлива активізація розвитку весняної повені. Про різкі підйоми рівнів води сповіщатимуть штормовими попередженнями.

Підрозділи пожежно-рятувальної служби до можливих наслідків повеней та льодотанення готові. Для цього рятувальники підготували інженерну та спеціалізовану автомобільну техніку, а також засоби подолання водних перешкод, насосне обладнання, автономні джерела живлення та освітлення. Також розроблено відповідні плани реагування, відкориговано карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, організовано взаємодію з спеціалізованими службами цивільного захисту області.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews