Україна здобула перших три нагороди на Паралімпіаді-2018

10.03.2018 08:56   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ua-football

Маховик ХІІ зимової Паралімпіади закрутився. Впродовж перших чотирьох годин змагального часу розіграно 11 комплектів нагород – шість у гірських лижах і п’ять у біатлоні.

Першою чемпіонкою Ігор-2018 у гірськолижному швидкісному спуску для людей з вадами зору стала словачка Генрієтта Фаркасова (гайд – Наталія Субртова). Срібло здобула Майлі Найт з Великобританії (гайд – Бретт Вайлд), бронзу – бельгійка Елеонор Сана (гайд – Хлоя Сана).

Українців у гірськолижних видах не було. Зате вдосталь наших земляків у всіх видах біатлонної програми.

Першим серед наших спортсменів на старт вийшов тернополянин Тарас Радь, котрий у суперечці сидячих біатлоністів з порушенням опорно-рухового апарату на 7,5 км посів четверте місце, програвши канадцеві Колінові Кемерону, котрий виграв бронзу, лише 10,4 секунди.

Виграв ті перегони Даніель Кноссен зі сША, а його землячка Кендалл Ґретч стала чемпіонкою на аналогічній шестикілометровій дистанції серед жінок, де українок не було.

Першу нагороду Пхьончхана Україні принесла біатлоністка Людмила Ляшенко серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату, які змагаються стоячи. Харків’янка виграла бронзу, поступившись двом представницям команди без гімну і прапора – Єкатєріні Румянцевій і Анні Міленіній. Близькою до своєї чотирнадцятої паралімпійської медалі в цій дисципліні була й інша українка Юлія Батенкова-Бауман. Вона фінішувала четвертою. В Ірини Буй – шосте місце, в Богдани Конашук – десяте.

В аналогічній гонці серед чоловіків бронзу виграв чернігівець Ігор Рептюх, який на минулій Паралімпіаді мав срібло в лижній естафеті. На цей раз він програв французові Бенжаміну Дав’є та канадцеві Маркові Арендцу. Інший досвідчений українець Григорій Вовчинський став четвертим, Віталій Ситник – 12-й, Сергій Романюк – 15-й.

Завершують нинішню змагальну програму в біатлоні спортсмени з вадами зору. У жінок срібло здобула харків’янка Оксана Шишкова, котра поступилася лишень нейтральній атлетці Михалині Лисовій. Ще одна українка Ольга Прилуцька – четверта.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ua-football