14 березня – День українського добровольця: ГО «ДІЯ» запрошує на урочистості з цього приводу у Вараш!

10.03.2018 10:22   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

14 березня у місті Вараш відбудеться урочисте відзначення Дня українського добровольця. Громадська організація «ДІЯ» запрошує мешканців та гостей міста Вараш вшанувати подвиг українських добровольців, разом згадати масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися в листопаді 2013 - лютому 2014 року.

День українського добровольця відзначається в Україні відповідно до Постанови Верховної Ради № 4261 від 17 січня 2017 року. Ця подія проводиться щорічно саме 14 березня – фактично з дати анексії Кримського півострова військами Російської Федерації та проведенням на південно-східних територіях України проросійських заколотів з закликами виходу з України та приєднання до складу сусідньої держави. Цей день і став справжньою датою народження Українського добровільно-визвольного руху, до якого вступили десятки тисяч учасників столичного та місцевих майданів – творців Революції Гідності, а також небайдужі українці.

"Вшанування мужності і патріотизму та забезпечення збереження пам’яті славетних героїв-добровольців, які загинули під час виконання обов’язків у складі добровольчих формувань, є необхідним виявом вдячності та поваги з боку українського суспільства", – розповідає керівник ініціативної групи осередку «ДІЯ» в місті Вараш Валерій Конопко.

День добровольця – символ справжнього об’єднання усіх «людей доброї волі», які захищають Україну та допомагають зміцнювати обороноздатність нашої армії.

Захід відбудеться 14 березня о 17:00 на Майдані Незалежності міста Вараш.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews