На Рівненщині підвищується рівень води

13.03.2018 09:05   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

Підйом рівня води синоптики фіксують із минулого четверга. Наразі на півметра піднялися заплави Стиру в межах Зарічненського району і Горині біля Дубровиці. Про це повідомляє «UA: Рівне».

Але підтоплень унаслідок повені поки немає. Поступово вода прибуватиме і в інших річках, бо вони вже майже очистилися від льоду. Нині триває пора активного сніготанення. Пік весняної повені фахівець Рівненського гідрометеоцентру Ірина Кобзєва прогнозує на кінець березня.

«Те, що стосується збільшення водності за рахунок сніготанення, воно пройде в березні. І, якщо дивитися за тими прогнозами, які маємо нині, то пікові значення будуть у третій декаді березня. Все буде залежати від опадів і скільки пройде дощів. Є загроза, що затопить населені пункти на пікових значеннях у Зарічненському районі», - зазначила завсектору Рівненського гідрометеоцентру Ірина Кобзєва.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews