На Тернопільщині чоловік отримав три роки колонії за те, що поїхав за пивом

14.03.2018 21:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терноград

Три роки тюрми дав суд чоловіку, що поїхав чужим авто за пивом та потрапив у аварію — в’їхав в кущі та дерева. Крило там погнув, бампер загубив, крадену автівку кинув, - пише Терноград.

Інцидент трапився 25 липня 2017 року. Того дня потерпілий, проїжджаючи селом Біла своєю «АУДІ 100», побачив підсудного Михайла К. з косою.

Запропонував йому поїхати до знайомої в село Джурин та покосити там траву. Той погодився та дорогою купив собі пиво.

Читайте також

На Тернопільщині чоловік напився до смерті
Тернопільські патрульні впіймали п'яного іноземця (Фото)
Небайдужий мешканець Тернопільщини допоміг виявити нетверезого водія
 

Приїхавши на місце, власник авто косив траву чужою косою, а “найманець” захотів ще пива. Причому, так як авто стояло не зачинене та із ключами в замку, то вирішив з’їздити за пивом ним.

Врешті, вирушивши за пивом, чоловік катався на швидкості поміж селами години дві. Катався, допоки не злетів на узбіччя польової дороги, побив машину. А зрозумівши, що накоїв біди, втік з місця ДТП. Загалом, горе-водій завдав збитків власнику авто майже на 11 тисяч.

У суді підсудний заявив, що питав дозволу у власника. Але, імовірно, через шум електрокоси, той його не почув. Потерпілий же також сказав, що через шум міг нічого не чути, але дозволу не давав. Окрім того, повідомив у суді, що підсудний йому збитки відшкодував і від до нього претензій не має.

Втім, це не допомогло Михайлу уникнути реального покарання. Зокрема і через наявність судомостей. Як йдеться у вироку Чортківського районного суду від 3 березня 2018, суд визнав винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом” та дав три роки тюрми. Окрім того, приєднав до покарання ще місяць з невідбутого ним 1,9 року за вироком Чортківського районного суду від 2012 року.

Наразі вирок в дію ще не вступив. На його оскарження у сторін є 30 днів з дня проголошення. До вступу у дію вироку, засуджений перебуватиме під вартою. Там він сидить ще з часу затримання поліцією після витівки.

Ольга КРАВЕЦЬ


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терноград