Що треба знати про похорон родичів і відому «правку Лозового»

16.03.2018 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Місто

У різних засобах масової інформації України обростає легендами поправка Андрія Лозового до Кримінально-процесуального Кодексу. Буцім, поховання громадян стане можливим лише після рішення суду. Виникають логічні запитання: «Де ж тоді зберігати тіло до рішення суду?» і «Що за антихрист заборонить нормальне поховання?!», - пише Місто.

Розчаруємо політичних опонентів РПЛ: поправки Лозового стосуються лише процедурного оформлення фактів смерті, які стали наслідком насильницьких дій або мають такі ознаки. Смерть, яка стала наслідком природніх причин: старості або хвороб оформлюватиметься за «звичною процедурою», на підставі засвідчення таких фактів працівниками правоохоронних органів та медичних закладів, які і видаватимуть відповідні довідки.

Більше того, зміни, внесені А. Лозовим виправляють недолугості чинного законодавства і зводять до мінімуму можливості маніпуляцій та корупційних діянь в сфері розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів. Саме тому, вочевидь і викликають негативні емоції у різного роду ділків та псевдо-експертів, які звикли існувати в «мутній воді» вітчизняного правосуддя.

Ось, що пише про це сам депутат на своїй сторінці у Facebook: «…Це вигадали з метою завалити мою антикорупційну правку, яка обмежує терміни слідства і таким чином забирає у силовиків на місцях можливість штучно затягувати розгляд кримінальних проваджень, таким чином знущаючись над людьми, «віджимати» бізнес у підприємців, по «бєспрєдєлу» тримати людей в СІЗО роками.

Проти моєї правки є шалений спротив зі сторони абсолютно усіх силових структур, тому, що моя правка, по суті ламає корупційну кормушку».

Діана Ярошенко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто