Острозькі письменники перемогли у всеукраїнському літературному конкурсі

Переможцями Другого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника стали наші земляки Раїса Чехолка та Юрій Матвійчук, які увійшли в десятку переможців конкурсу з усієї України.

23.03.2018 21:40   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Церемонія нагородження лауреатів відбулася у столичному театрі «Сузір’я».

Конкурс започаткували для відкриття нових імен у сучасній українській літературі. До складу журі цьогоріч увійшли: Леся Мудрак – письменниця, громадська діячка; Іван Степурін – директор видавництва «Самміт-книга»; Лариса Кадочнікова – народна артистка України; Влада Литовченко – громадська діячка; Сергій Куліда – головний редактор газети «Літературна Україна»; Андрій Щекун – генеральний директор державного підприємства «Газетно-журнальне видавництво»; Євген Букет – головний редактор газети «Культура і життя».

Очолив компетентне журі також наш земляк - відомий літературознавець Микола Жулинський.

null
 Фото Острог. Район

Авторські книги переможців та альманах з творами десяти лауреатів видадуть за кошт організаторів.

«Я радію, що є такий конкурс. Не пам’ятаю жодного іншого в Україні, де лауреати на церемонії вручення дипломів уже б отримували видані збірки своїх творів. І мені приємно, що ініціатором виступив голова Аграрної партії. Віталія Скоцика я без перебільшення вважаю людиною, яка може стати лідером всієї нації і за складом розуму, і за характером, і, звісно, за його державницькою позицією»,  ̶  сказав Микола Жулинський.

 null

«Сьогодні мій День народження, та найкращий свій подарунок - диплом лауреата та альманах, в який увійшов і мій твір, я отримала ще вчора на церемонії нагородження лауреатів та переможців Другого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника . Гадаю, це найкраще, що могло трапитись зі мною. Адже, ще від самого початку конкурсу я й думки не допускала, що моя робота увійде в десятку найкращих! Втім, для мене, це стало наче знаком згори, вказівником для подальшого творчого шляху. Було приємно познайомитись із чудовими, талановитими та творчими людьми. Щиро дякую усім причетним до цього чудового дійства!», - написала на своїй сторінці у Фейсбук Раїса Чехолка.

 null

Фото та текст подано за публікацією сайту Острог. Район

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews