Надію Савченко взяли під варту без можливості застави

25.03.2018 12:53   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: Громадське

Народну депутатку Надію Савченко взяли під варту на 59 днів без можливості виходу під заставу. Відповідне рішення 23 березня ухвалив Шевченківський суд Києва, передає кореспондент Громадського, - пише Громадське.

Головуючий суддя Євген Сидоров зазначив, що адвокати Савченко можуть оскаржити рішення в Апеляційному суді Києва протягом 5 днів.

Савченко підозрюють у організації теракту, замаху на життя президента і спроби зміни конституційного ладу України. Ці статті передбачають запобіжний захід як виключно тримання під вартою.

Прокурор Олександр Климович повідомив, що Надії Савченко загрожує довічне ув’язнення, якщо її провину доведуть. Водночас, адвокати Савченко стверджують, що звинувачення проти неї «не мають реальної доказової бази».

Під час засідання Савченко заявила про початок голодування. 

22 березня Верховна Рада дала дозвіл на затримання та арешт депутатки Савченко. Генпрокурор Луценко оголосив підозру Савченко. 

Перед цим Луценко показав у сесійній залі парламенту фільм нібито з доказами того, як Савченко вивозила зброю з окупованих територій для теракту у Києві. Він також стверджує, що гроші на підготовку теракту Савченко нібито давав екс-переговорник щодо звільнення заручників Володимир Рубан.

Надія Савченко пішла на Донбас добровольцем наприцінці весни  2014 року. Вона потрапила у полон і майже два роки провела у російській в'язниці, де Росія звинувачувала її у причетності до вбивства на Луганщині російських журналістів.

Протягом судового процесу у Росії Надія Савченко оголошувала голодування. Тим часом, вона стала народною депутаткою, партія «Батьківщина» зробила її першим номером свого виборчого списку восени 2014 року.

25 травня 2016 року Савченко обміняли на російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова та Євгенія Єрофєєва, яких на Донбасі затримали українські військові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадське