Ще одному франківцю присвоять звання «Почесний Громадянин міста Івано-Франківськ»

27.03.2018 23:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: IfNews

Найвища відзнака котру можна отримати у рідному місті, це відзнака його почесного громадянина. От і у Івано-Франківську стане більше на одного власника такої відзнаки.

Читайте також

Президент України відзначив прикарпатців державними нагородами
У Коломиї атовці відмовились від нагород Порошенка (Фото)

Мова йде про генерального директора ВО «Карпати» Втерковського Дмитра Дмитровича, повідомляє - Франик.

Таку відзнаку присвоюють дуже рідко, на сьогоднішній день у Франківську таке почесне звання мають лише троє громадян, це історик Богдан Гаврилів, ветеран дивізії «Галичина» Михайло Мулик і журналіст Роман Фабрика.

Всі вони в тому числі і Дмитро Втерковський, зробили чималий внесок в науково-освітній і соціально-економічний розвиток міста, та мають чималі заслуги перед міською громадою. Також зазвичай таку відзнаку присвоюють за чималі внески у забезпечення обороноздатності держави, за врятовані людські життя чи матеріальні цінності.

Зазвичай присвоєння даного звання відбувається напередодні Дня міста, а відтак і новий Почесний Громадянин Франківська, скоріш за все офіційно з’явиться вже у травні.

У Франківську це звання, ще й надає власнику чимало привілегій. Насамперед це безкоштовний проїзд у громадському транспорті, першочергове і безкоштовне обслуговування у медичних закладах, першочерговий прийом посадовими особами міста та почесну участь у всіх міських урочистих заходах.

Також у лютому цього року, на одній з оперативних нарад вирішили, що Почесні Громадяни міста отримуватимуть щомісячну виплату з міського бюджету у розмірі прожиткового мінімуму.

Це правильне рішення, адже в більшості Почесні Громадяни міста це насамперед люди похилого віку, котрим не завадить ця символічна сума бодай на найнеобхідніші ліки.  


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews