У Рівному відбудуться читання пам'яті Героя України Бориса Возницького

15.04.2018 12:37   Опубліковано : Олександр Войцеховський
Джерело: RvNews

У програмі заходу планується сім доповідей.Читання відбудуться 16 квітня 2018 року в актовій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею, повідомляє Волинь.

Початок заходу о 10:30Директор культурно-археологічного центру «Пересопниця» Микола Федоришин.розповість про проблеми пам’яток археологічної спадщини Пересопниці. У доповіді завідувача відділу охорони пам’яток історії та культури Національного історико-меморіального заповідника Поле Берестецької битви Ярослава Ткачука йтиметься про пам’ятки Національного історико-меморіального заповідника Поле Берестецької битви

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига розкаже про охорону та реставрацію пам’яткиа архітектури національного значення "Гімназія" у Рівному.

"Забезпечення збереження пам’яток архітектури національного та місцевого значення Державного історико-культурного заповідника м. Дубна" стане темою доповіді наукового співробітника згаданого заповідника Наталії Іванової. Заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острога Микола Манько представить наукові громадськості розповідь про підтверджений факт вивозу острозьких музейних культурних цінностей за межі України на початку 1950-хроків. 

Керівник Центру мистецтвознавства імені Володимира Овсійчука Національного університету “Острозька академія" Микола Бендюк розповість про стан збереження пам’яток архітектури в Острозькому районі.

Про дослідження історико-культурної спадщини волинських татар проголосять доповідь завідувач Музею книги та друкарства Державного історико-культурного заповідника міста Острога Світлана Позіховська та старший науковий співробітник цього ж музею Анатолій Хеленюк.

Заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острога Микола Манько представить наукові громадськості розповідь про підтверджений факт вивозу острозьких музейних культурних цінностей за межі України на початку 1950-хроків.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews