У Рівному пропонують створити онлайн-карту кладовища

21.04.2018 11:42   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Днями на сайті Рівнеради з’явилася петиція з проханням створити онлайн-карту кладовища «Нове» для легкого пошуку місць поховання. Розмістив її Олександр Зозуля.

«Відвідуючи кладовище, зокрема, у Провідну неділю 15.04.2018, постійно зустрічаю людей, які ходять шукають могили рідних, знайомих і не можуть їх знайти. Чи то давно були і забули, чи то ніколи не були, вирішили відвідати, знають місце з чужих слів, а знайти не можуть.

Проте, інформація про кожного похованого і точне місце поховання є в документах адміністрації кладовища.

Відповідно, наступна пропозиція - оцифрувати ці дані, наповнити базу даних, накласти розташування могил на карту місцевості.

Це дасть змогу за відповідними реквізитами (прізвище, рік смерті і т.д.) виявити точне місце поховання конкретної людини і прокласти маршрут від одного з входів на кладовище до цієї могили. Також повинна бути можливість внести декілька місць в єдиний маршрут.

P.S. Це навіть не говорячи про те, що на кладовищі повинні бути добре помітні інформаційні таблички з номерами кварталів, можливо, роками поховання, ще якоюсь потрібною інформацією, таблички біля місць розташування колонок з водою, виходів із кладовища і т.д.,» - йдеться у тексті петиції.

Із 300 необхідних для розгляду міською радою голосів петиція набрала 33. Підтримати петицію можна ще протягом понад 40 днів, перейшовши за посиланням.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews