Людмила Марчук

Людмила Марчук

Редактор, журналіст, RvNews

Карма? Чи все ж за неправильне рішення треба звинувачувати лікаря?

24.04.2018 00:02   Автор : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

На Дубенщині спеціальна комісія намагається дати оцінку ситуації, яка всіх підняла на ноги. 44-річний житель села Підбрусинь Млинівського району помер у громадському транспорті дорогою із Дубенської ЦРЛ до міської поліклініки, куди його відправили на ультразвукове дослідження серця. Про цю невеселу історію повідомив Інформаційний портал м. Дубно.

Хоч говорити ствердно щодо визначення винних у смерті чоловіка та їхнє покарання ще рано. Адже треба ще з місяць чекати, поки буде готовий офіційний висновок судмедексперта.

Проте раптова смерть 44-річного мешканця Млинівщини змусила людей заговорити про фахову компетентність лікарів Дубенської райлікарні. Як все було? 
Карета швидкої допомоги доправила чоловіка в приймальне відділення Дубенської ЦРЛ, де йому провели обстеження – оглянув лікар-невропатолог, зробили кардіограму, призначили необхідні аналізи, рентгенографію грудної клітки та поставили попередній діагноз: транзиторне порушення мозкового кровообігу.

«Після первинного огляду лікар розцінила, що у пацієнта дійсно захворювання серцево-судинної системи. Кардіолог прийняла рішення про необхідність дообстеження і направила хворого у міську поліклініку на ультразвукове дослідження серця – коментує голова Дубенської ЦРЛ Віталій Табачук. – Оскільки серце прослуховувалося більш-менш в нормі (окрім шумів), лікар-кардіолог допустила, що так і потрібно. Це було виключно рішення лікаря».

Проте чому лікарка не відправила такого хворого каретою «швидкої» – Віталій Петрович сказати затрудняється.
Отож чоловік, якого супроводжувала дружина взяв виписане лікарем направлення та громадським транспортом подружжя відправилося на обстеження. Та, на жаль, обстеження вже не знадобилося. Через різке погіршення самопочуття пацієнта подружжю довелося вийти ще на зупинці «Автостанція». Дружина відразу побігла до аптеки, щоб придбати виписані ліки, а за її відсутності стан чоловіка погіршився настільки, що змусив перехожих викликати швидку.

«Півгодини наші працівники проводили пацієнту реанімацію, але врятувати його так і не вдалося. Там дійсно був діагноз несумісний з життям. Його взагалі не можна було переміщати, тим більше, я вважаю, не можна було відправляти громадським транспортом, лише на швидкій…» – каже головний лікар Дубенської станції швидкої Яків Вагілевич.

То що ж це було? Просто трагічний збіг обставин чи померлого можна вважати жертвою лікарського недбальства? На це питання й має дати відповідь спеціальна комісія. 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews