У Рівному замайорів ще один прапор (Фото)

30.04.2018 14:37   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Днями у місто Рівне завітав екс-командир великого десантного корабля, який носив назву нашого обласного центру - «Рівне», капітан першого рангу – Олександр Калініченко. Морський офіцер прибув із міста Одеса, щоб підняти прапор корабля, який на сьогодні перебуває у школі – ліцеї № 2.

Підняття морського стягу приурочене до Свята Українського моря — Дня Українського Державного Флоту, який відзначався 29 квітня з 1919 року в Україні, а згодом за межами радянської України. Ця дата пов’язана з підняттям українських прапорів на Чорноморському флоті і фортеці Севастополь у 1918 році.

За ініціативи «АСОЦІАЦІЇ КОМБАТАНТІВ» та «Асоціації ветеранів ВМС України» у 100-річчя події, це свято вперше відзначають як в Україні так і за її межами у форматі урочистого підняття історичного або сучасного військово-морського прапору в різних містах, які мали чи мають однойменні назви кораблів.

За словами Олександра Калініченка, корабель «Рівне» був набагато кращим судном, ніж закуплений у Росії «Костянтин Ольшанський». Він міг брати на борт 1 батальйон морської піхоти, або 10 танків та більше 50 військових «ЗІЛІВ». Екіпаж корабля – 82 матроси та командний склад.

Відомий у 90-х роках минулого століття десантний корабель «Рівне» виведений зі складу флоту у 2004 році.

Прес-служба Рівненської міської ради

null
 Фото Рівненської міської ради

 

null
 Фото Рівненської міської ради

 

null
 Фото Рівненської міської ради

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews