Франківський ЦНАП оформив вже більше тисячі ID-карток

30.04.2018 17:40   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо
Згідно з новим законодавством такий паспорт можуть отримати молоді люди, яким виповнилось 14 років. Особливість надання послуги в тому, що вона безкоштовна.

Читайте також

У франківському ЦНАПі запроваджено нову систему зчитування даних ID-паспортів
Понад 183 тисячі прикарпатців у минулому році звернулися за закордонними паспортами (Відео)

Для того, щоб оформити  ID-картку необхідно звернутися у ЦНАП. З собою мати: паспорти батьків, ідентифікаційні коди батьків і дитини та свідоцтво про народження особи, яка хоче зробити паспорт, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Наплив  людей почався ще взимку цього року, в зв"язку з ЗНО. Якщо особа досягла 14-річного віку та звернулась у ЦНАП, то ми намагаємось прийняти її одразу, бо розуміємо, що закордонний паспорт можна оформити незалежно від місця реєстрації, а ID- картку - виключно за місцем реєстрації дитини. Станом на сьогоднішній день ЦНАП вже оформив більше 1000 паспортів» - розповідає начальник центру надання адміністративних послуг Богдан Питель.

На оформлення ID-картки працівник витрачає 20 хвилин. Отримання паспорта особою – 20 днів.

За словами Пителя, живих черг на оформлення документу – немає. Існує електронна черга, де кожна людина має певний день та час, щоб подати документи чи забрати їх.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо