На Тернопільщині в жіночій колонії вперше в історії обвінчалася засуджена (Фото)

04.05.2018 00:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: Тернополяни

На Тернопільщині вперше в історії державної установи «Збаразька виправна колонія (№63)» відбулося таїнство вінчання засудженої. До цього дівчата та жінки, які відбувають тут покарання, одруження реєстрували (1-3 випадки на рік), а от шлюб в установі пройшов вперше.

Наречені — Яна та Валентин у цей день були особливо схвильовані. Усе як годиться — у нареченої нарядне вишите плаття, підбори, букет у руках, а в нареченого — святкове вбрання, обручки.

Такими красивими їх у весняний сонячний день, урочисто зустріла і провела реєстрацію шлюбу, працівник місцевої селищної ради Марія Чудакевич. Звернувшись до нареченого і нареченої з урочистою промовою, запитала їх згоди одружитися і запропонувала молодим обмінятися обручками та скріпити своїми підписами сімейний союз і вручила перший сімейний документ - свідоцтво про шлюб.

Після цього настоятель церкви села Доброводи, протоієрей Володимир Борис, провів релігійний обряд шлюбу в каплиці Дмитра Солунського, яка розміщена на території колонії.

Після церемонії вінчання наречена, повернувшись спиною до гостей кидала весільний букет в надії на те, що хто-небудь із незаміжніх засуджених дівчат його впіймав, адже за весільною прикметою дівчина, яка його впіймає стане незабаром наступною нареченою. Засуджені жінки та адміністрація установи на чолі з начальником колонії Андрієм Макаром, привітали подружжя та подарували теплі слова і весняні квіти молодятам.

Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни