Рівненські спортсмени привезли перше місце зі Всесвітньої Гімназіади

11.05.2018 10:04   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Українські підлітки-спортсмени привезли перше місце зі Всесвітньої Гімназіади. Школярі завоювали 112 медалей: 39 золотих, 39 срібних, 34 бронзових. Це найкращий результат за 10 років!

Нагадаємо, що XVII Всесвітня літня Гімназіада, яку започаткувала Міжнародна федерація шкільного спорту проходила у Королівстві Марокко із 2 по 9 травня. Позмагатися за медалі приїхали понад 4 тисячі юнаків та дівчат із 58 країн.

null
Костопільчанка Світлана Жульжик з тренером.  Фото - прес-служба управління освіти і науки РОДА

Українські підлітки змагалися у 17 видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахмати, велоспорт, фехтування, художня та спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, вільна та греко-римська боротьба.

null
 Фото - прес-служба управління освіти і науки РОДА

Україну представляли 122 спортсмени, серед яких троє із Рівненщини.
Золоту нагороду у вільній боротьбі здобула Тетяна Заяц з Клесова. Гімнастка Тетяна Мокляк виборола чотири медалі:  срібло у команді та вільних вправах та бронзу у багатоборстві та на брусах. Легкоатлетка Світлана Жульжик, учениця Костопільського ліцею, отримала срібло у бігу на 800 метрів.

Варто відзначити і наставника кадетської збірної команди з греко-римської боротьби – тренера Костопільського ліцею Дмитра Шевчука – за 2 золота, 2 срібла та 4 бронзи. 

null
 Українські гімнасти. Фото - прес-служба управління освіти і науки РОДА

 

null
 Фото - прес-служба управління освіти і науки РОДА

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews