У Тернополі на сходах «білого дому» 350 депутатів встановили «вишиванковий» рекорд (Фото)

14.05.2018 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернополяни

350 депутатів різних рівнів – від Верховної ради до сільських рад, депутатів з Тернопільщини, Київщини, Черкащини, Львівщини – сьогодні зібралися у Тернополі у вишиванках на Х Всеукраїнському фестивалі національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», - пишуть Тернополяни.

Відтак був встановлений рекорд України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» у категорії «масові заходи».

«Сьогоднішній рекорд показав, що депутати об’єднуються навколо українських символів, серед яких – вишиванка, - на цьому наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук, отримуючи  підтвердження зареєстрованого рекорду з рук керівника національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової. -Це рекорд не тільки заради рекорду – він має набагато глибший зміст. Ми довели,  що депутати від різних політичних сил об’єднуються навколо наших прадавніх українських символів, серед яких – вишиванка. Ми продемонстрували національно-політичне згуртування, бо  в усіх нас одна мета та мрія – єдина та неподільна Україна».

Активну участь взяли і депутати Тернопільської обласної ради, міської ради, селищних та сільських рад Тернопільщини, а також і народні обранці від нашого краю.

На фестивалі був також за презентований міжнародний вишитий рушник єднання «Цвіт вишиванки». Його довжина складає 12 метрів. На них мають з’явитися вишивки з традиційними орнаментами усіх областей України та Криму, а також вишиття з 25-ти країн, де компактно проживають українці. За словами голови оргкомітету фестивалю Євгена Філя, на сьогодні на рушнику представлені традиційні вишивки з Тернопільщини та Івано-Франківщини. Вишили його і українці Канади, Польщі і Німеччини.  Естафету урочисто перейняла Черкащина – рушник було вручено майстрині із Канева. Згодом він помандрує іншими регіонами України та іншими державами.

Віктор Овчарук подякував ініціаторам фестивалю за організацію, а також усім митцям, які бережуть, вдосконалюють, пропагують мистецтво вишивки, даючи можливість цю красу побачити та відчути кожному.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни