на Рівненщині відкрили кримінальну справу щодо пеервищення вмісту шкідливих речовин у «Колегіумі»

17.05.2018 21:15   Опубліковано : Марта Білик
Джерело: RvNews

За результатом моніторингу інтернет-джерел та отриманої інформації із органів державного контролю Рівненською місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх).

За результатами дослідження Рівненського обласного лабораторного центру з’ясовано, що після проведення ремонтних робіт у приміщеннях навчально-виховного комплексу «Колегіум» 1 ступеня Рівненської міської ради вміст та концентрація хімічних речовин (фенол, формальдегід) у гімнастичній залі перевищують гранично допустимі норми в 11 разів.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчим Рівненського міського відділу поліції ГУНП в Рівненській області.

Під процесуальним керівництвом та контролем прокуратури проводяться подальші слідчі та процесуальні дії, встановлюються причини та обставини вчинення кримінального правопорушення. За результатом зібраних доказів буде надано правову оцінку особам, через недбалі дії яких, допущено неналежне виконання  службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей.

Довідково: вказане кримінальне правопорушення карається штрафом від 100  до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3  років або без такого.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews